Nytt rekord i gruvan

Nytt kvartalsrekord i Garpenbergsgruvan
Foto: Boliden
HEDEMORA. Bolidens Garpenbergsgruva har på nytt slagit kvartalsrekord.

Världens effektivaste underjordsgruva för basmetaller, som zink och silver, slår rekord efter rekord visar Bolidens kvartalsrapport.
För division gruvor där Garpenberg ingår liksom Aitik och Tara på Irland så noteras att den anrikade volymen var i nivå med föregående kvartal men något lägre än ifjol. Totalproduktionen under kvartalet påverkades negativt av underhåll i Aitik.
Produktionen av zink ökade både jämfört med föregående kvartal och föregående år.
Garpenberg ökade anrikad volym jämfört med både andra kvartalet och ifjol och noterade ett nytt kvartalsrekord. Detta i kombination med brytning i områden med högre zinkhalt gav högre zinkproduktion både jämfört med andra kvartalet och ifjol.
Den högre silverproduktionen förklaras av högre anrikad volym. Under de kommande fem kvartalen bedöms zinkhalten uppgå till 3,7 procent i snitt och silverhalten till 100 gram per ton.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v47

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Länet bjuder på en variation av badplatser. Något för alla. Långgrunt för lek eller djupt för hopp från höga torn.
DALARNA Sommarens arbeten på vägar och broar har redan inletts av Trafikverket. Nedan listas de arbeten som beräknas slutföras under sommaren.
DALARNA Dalarotade designern Magnus Sjöberg har skapat grafisk design för ett omställningsprogram för småföretag som drabbats av coronakrisen. ”Kurbits omställning” fokuserar på affärsnytta.