ANNONS

Marcus Lundberg och Dalafast tror på potentialen hos Tallenområdet som handelsplats. I nära samarbete med Falu kommun tas nu stora kliv för att etablera nya verksamheter, och innan nästa sommar slår ett Dollarstore upp portarna intill Stortallsvägen. “Det är extra kul att investera i en stad med bra driv”, betonar Marcus Lundberg
Foto: Sonny Jonasson

Nytt liv till handelsområdet Tallen

FALUN Dalafast tar fasta på Tallenområdets potential. Här byggs ett nytt Dollarstore som slår upp portarna innan nästa sommar. Dessutom formas planer inom industri, butik och restaurang.

Tvärsöver parkeringen vid City Gross och Stortallsvägen hittas 15 000 kvadratmeter mark.
Mark som efter att Rundvirke ombesörjt trädpopulationen på platsen nu bearbetas av Dalafast i syfte att förbereda naturens golvyta för nybygge.
– Det kommer att skapas en ny Dollarstore-butik på platsen, och de blir då hyresgäst hos oss, berättar Marcus Lundberg för Dalafast.
– På samma tomt finns ytterligare 2 000 kvadratmeter där vi planerar för någon typ av handel. utvecklar han.
Dessutom målas City Gross blå fasad om till en stilren, mörkgrå variant. Man har också påbörjat en planändring för att få bygga en ny huskropp intill den stora butiken, alternativt bygga ut befintlig konstruktion.

I riktning gamla Dosapoteket förfogar man därtill över två tomter som kan komma att stå värd för såväl Dalafast egen verksamhet som andra intressenters göromål.
Det är kort sagt en hel del projekt i omlopp vid Faluns södra utlopp och inlopp.
– På andra sidan motorvägen, i närheten av Förlagssystem och Bilförsäljningen i Dalarna, vet jag att kommunen också hyser planer för kommande etableringar.
Marcus Lundberg vidgar sitt resonemang:
– Det krävs mark för att kunna etablera verksamheter och låta ett område växa. Det här är en start för att försöka få fart på ett handelsområde med unikt bra läge, framhåller Marcus.
Han upplyser att dylika nybyggen ofta hamnar i städers periferi, i utkanten av händelsernas centrum. Där vilopuls råder.
– Här passerar dock minst 20 000 människor dagligen, och kommunen har ju även ett uttalat mål att växa i riktning mot Borlänge.

Dalafast driver Tallenprojektet med ambitionen att lägga en tredje pusselbit i Faluns kommersiella storpussel.
– Tanken är att det ska komplettera handeln i city och uppe på Majoren-området. Målet är att skapa liv och rörelse, förklarar Marcus Lundberg.
Lundberg, med rötter i Piteå och för ett år sedan inflyttad till Falun från Östersund, har på både yrkesmässig och privat basis absorberat den gängse bilden av Dalarnas residensstad.
– Folk tycker om Falun, det är en stad med bra förutsättningar, bra geografiskt läge och det är en bonus att det är nära till Stockholm.

Samarbetet med Falu kommun beskrivs av Marcus Lundberg som ytterst väloljat sett till både metod och målbild.
– Det funkar väldigt bra, alla tjänstemän vi haft kontakt med är enkla att jobba med, man är på och vill ha snabba processer.
– Det är extra kul att investera i en stad med bra driv, betonar Marcus Lundberg, Dalafast.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS