Nytt koncept som lockar

Christofer Li lutar sig mot det som ska bli den stora baren i restaurang Maze, bakom honom blir det dansgolv och till höger längst bak blir det en stor scen.
Foto: Veronica Rigtorp
LUDVIKA. Det byggs och renoveras för fullt i lokalen vid Garvarns torg. Här växer en destinationsrestaurang fram.

Den 1 november tog de tre entreprenörerna Christofer Li, Tom Sakofall och Kalle Köhler över lokalen vid Garvarns torg och påbörjade en totalrenovering.
Nu börja man kunna skönja hur det hela ska se ut. Mellan bardisken till vänster och scenen till höger breder ett dansgolv ut sig. På sidoskeppen kommer sittplatserna att finnas.
– Det blir en industriel look i svart med fina möbler och sammetssoffor. Inspirationen kommer från Stockholmskrogar, berättar Christofer Li, som driver projektet på plats.
Han har ingen tidigare erfarenhet av totalrenoveringar, men med entusiasm och vilja att lära sig, lyckas han.
Christofer kommer från en krögarfamilj i Ludvika, så han kan branschen ofrivilligt, som han uttrycker det.
Tills nyligen jobbade han på Gant´s huvudkontor i Stockholm samtidigt som han pluggande till ekonom. I huvudstaden hade han hade tänkt stanna kvar. Efter examen i oktober var han hemma i Ludvika på besök och träffade då Tom Sakofall.
– Vi blev och prata, och så blev det så här, säger han, med ett stort leende.
Restaurang Maze är tänkt att locka gäster långväga ifrån. Helt enkelt en destinationsrestaurang, som man åker enkom till. Hit räknar ägartrion med att gäster kommer från hela Mellansverige.
– Jag tänker att folk från Smedjebacken hållet och neråt Västerås kan vara potentiella kunder, förtydligar Christofer.
Flera bra kockar är redan kontrakterade och maten kommer att vara italiensk. Köket har stora fönster mot Storgatan där förbipasserande kan se kockarna i arbete.
Bardisken blir fokus punkt i lokalen, med sin unika design.
– Barhyllan blir ett unikt exemplar som vi bygger i kopparrör. Med sotad spegel som bakgrund. Lokalens totala yta är 340 kvadratmeter med 66 platser.
Priset för maten kommer att ligga på “spontan ätar vänligt”. Något som verkar vara ett vinnande koncept då de redan fått bokningar.
Eventuellt bli det någon sorts containerbar utanför lokalen till sommaren.
Intentionen är att öppna i april. Innan dess ska allt vara klart och personal ska drillas. Men de tänker inte spika ett bestämt datum.
– Vi öppnar när vi känner oss nöjda, avslutar Christofer Li.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Nick Lovato är lite av en doldis på hemorten, men inom wakeboardsportens elit är han ett välbekant namn. Och numera även världskändis inom film.
Smedjebacken Energi satsar vidare på fiberutbyggnad som inleds nästa år.
Syftet med InfoPoints är att informationen ska finnas där besökarna redan är. – Det är fantastiskt att vi med det här får en spridning i hela kommunen, säger näringslivschef Erik Odens.