ANNONS

Lillemor Gunnarsson blir Centerpartiets nya kommunalråd i Hedemora.
Foto: John Leander

Nytt kommunalråd på gång i Hedemora

HEDEMORA Centerpartiets kommunalråd i Hedemora Christina Lundgren avgår vid nyår. Ett nytt namn är på väg in. Lillemor Gunnarsson, som har bred politisk erfarenhet, från flera partier.

Lillemor Gunnarsson är ingen duvunge som politiker. Hon var med i Socialdemokraterna på 1980- och 90-talet och innan hon blev centerpartist hann hon också med att starta och representera Hedemorapartiet. En utveckling som inte är så dramatiskt som den i förstone kan verka.
– Socialdemokraterna lämnade jag på grund av partiets grundideologi kring skolan, som jag har all respekt för. Men den passade inte mig.

Lillemor syftar på Socialdemokraternas grundinställning att skolor inte ska skötas privat. Vilket också hänger ihop med att hon under en tid lämnade politiken för att ha tid att starta och driva Olympicaskolan.
– Min grundsyn och mitt skäl till att starta skolan handlade mycket om den profil jag vill ha, men som inte fanns när mina barn gick i skolan, berättar Lillemor.

Men hon kunde inte hålla sig borta från kommunpolitiken för evigt och återkom alltså med det nya egna Hedemorapartiet. I alla fall för en tid. För några år in på 2000-talet landade hon i Centerpartiet.
– Att det blev Centerpartiet hänger mycket ihop med att jag lärde känna dem väldigt väl genom att Hedemorapartiet blev ett parti som balanserade mellan höger och vänster. Så ringde Ove Ahlinder från Centerpartiet mig och frågade om jag ville samarbeta och på den vägen är det.

Lillemor kommer till att börja med vara kommunalråd i två år. Hon är glad och stolt över förtroendet och har idéer om vad hon vill hinna åstadkomma.
– Som kommunalråd går man ju inte in på detaljer utan arbetar mer övergripande för att demokratin ska fungera i kommunen. Jag har som mål att medborgare ska få vara med och tycka till om förslag innan besluten tas. Vi politiker är visserligen folkvalda, men man kan ändå be att få synpunkter. Det görs också redan, men jag vill stärka det mer, säger Lillemor Gunnarsson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS