ANNONS

Maserhallens enhetschef Martina Bergman är för dagen utklädd till clown, och får hjälp av sexåriga Saga och Novali med att lära sig dansen flossa. Från vänster sexåringarna Saga och Nova samt Emelie Lindblad, Stefan Axelsson, Kevin Axelsson-Wad och Daniel Axelsson från Enköping.
Foto: Veronica Rigtorp

Nyrenovererade Aqua Nova har öppnat

Solen strålar från klarblå himmel. I kön står badsugna gäster, med coronaavstånd, för att prova nyrenoverade Aqua Nova.

Först i kön till återinvigningen av Aqua Nova står Saga, Nova, Emelie, Stefan, Kevin och Daniel som åkt från Enköping för att prova ännu ett äventyrsbad denna sommar.
Barnen är förväntansfulla och antar direkt clownens önskemål om hjälp med att lära sig dansa flossa. Det får några yngre barn i en annan familj att storögt följa clownens rörelser medan de något äldre barnen skrattar glatt.

Styrelseordförande i Maserhallen Lars Jansson börjar invigningen med att informera de köande om regler för badet med anledning av coronapandemin. Först och främst handlar det om badbranschens allmänna råd. Annat är ökad städfrekvensen, plombering av vartannat skåp med mera.
– Vi förbehåller oss givetvis rätten att ändra för badet och Aqua Nova om läget eller situationen skulle kräva det, berättar Lars Jansson.

Renoveringen pågick från den 7 april till den 31 juli.
– Det är inte så mycket som syns interiört av själva renoveringen för besökarna, mer än Anders Björnhagers nya målningar. Mycket av det som gjorts är dolt, förklarar Martina Bergman, enhetschef på Maserhallen.
– Trasiga takfläktar har gett fukt på innertak, som bytts. En badgäst som skar sig i foten på ett galler gav uppmärksamhet åt problemet som åtgärdats under renoveringen. Nya palmer har införskaffats. Vi har också tagit in en firma som är proffs på rutschbanor, som ska se till att allt är ok, berättar Lars Jansson.

Utemiljön är annat som åtgärdats. Utvändigt har själva entrén, som förut var grå betong, målats med vit färg. Färgglada stora bilder med badtema ramar in de orangefärgade dörrarna och ger ett mer välkomnande intryck.
De ojämna stenlagda gångarna har lagts om, och buskar som skjutit upp stenarna med sina rötter har tagits bort.

Den gamla skylten vid vägen håller på att höjas för att brandbilar ska nå anläggningen.
Angående kostnader för Aqua Novas renovering, hänvisar Lars till kommunen som är fastighetsägare.
Kostnaden för renovering av Aqua Nova ligger på drygt 2,7 miljoner kronor, meddelar Benny Vinghammar, ekonom, Borlänge kommuns verksamhetsstöd.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS