ANNONS

Hela personalstyrkan i Falun: Från vänster: Emilia Juhlin, Ali Giggs Mor, Madelene Larsson, Linnea Elg, Ellinore Elg, Eris Deliu, Karinne Johansson och Lina Larsson.
Foto: Maria Karlsson

Nyöppnat i Falun – en lite lyxigare frisörsalong

FALUN. Falun har fått en ny frisörsalong – en lite lyxigare variant. – De senaste veckorna har vi jobbat dag och natt för att allting skulle vara klart till öppningsdagen, säger ägaren Ali Giggs Mor och ler.

Han driver Haga Salong i Borlänge sedan 2014. Till en början i en lokal på 20 kvadratmeter, men när kundkretsen ökade blev salongen allt större och är nu 400 kvadratmeter stor.
Giggs utökar nu ytterligare med en lyxigare salong i Bergströms galleria i centrala Falun.
Inredningen går i svart och guld och på golvet ligger blänkande marmor.
– Jag har bestämt själv hur det ska se ut och all inredning är specialbeställd hit, berättar han.
I Borlänge arbetar sex frisörer och i Falun är sju frisörer anställda än så länge, men Giggs hoppas kunna anställa fler så småningom. Hans plan är att salongen i Falun ska växa på sikt och hoppas på ett gott samarbete med andra i samma bransch.

Dan Aronsson är Giggs stamkund sedan 2014.

Giggs är barberare och kan förutom de vanliga frisörtjänsterna erbjuda rakning samt trimning av skägg. En av de anställda, Eris Deliu, är också barberare, men Giggs berättar att det finns en efterfrågan på dessa tjänster så han letar just nu efter fler barberare att anställa.
– Men jag ställer ganska höga krav på de jag ska anställa så det är svårt att hitta någon med de rätta kunskaperna, säger Giggs.
På salongen erbjuder de klippning, färgning, men också permanent som blivit mer populärt igen bland ungdomar, särskilt hos killarna, enligt Giggs.
Hos tjejer är det i stället inne att göra hårförlängningar på frisörsalong, och de vill ofta ha riktigt långt hår.
Giggs och hans medarbetare erbjuder färgning av ögonbryn och fransar. De utför också så kallade lashlift, det vill säga en permanentning av ögonfransarna som ger dem bättre lyft.
– Vi har gjort iordning två platser, en för manikyr och en för pedikyr, så vi letar efter personal till det också.

Barberarstolar för herrarna.

Hela salongen är på 250 kvadratmeter och uppdelat i en avdelning längst in för kvinnor och en annan för män.
– Kvinnor har oftast längre behandlingar och nu kan de sitta i lugn och ro utan att bli störda, förklarar Giggs.
Han har mjuka sköna blå soffor på två olika ställen där kunderna kan sitta medan de väntar på sin tur. Då blir det också närmare för barnen om de behöver vänta på sina föräldrar som får behandlingar.
Och om en kund vill tala turkiska under en behandling av Giggs, så går det också bra.

Mycket guld och svart även i damavdelningen.

På invigningsdagen hade inga kunder bokats in, men en av Giggs stamkunder, Dan Aronsson från Borlänge, hade vägarna förbi, så han tittade in och sa hej.
– Jag har gått hos Giggs ända sedan han öppnade i Borlänge. Nu när jag inte har så mycket hår kvar på skallen är det mest skägget han trimmar ungefär två gånger i månaden, berättar Dan.
Covidpandemin har inte påverkat Giggs verksamhet så mycket, tycker han. Frisörsalongen i Borlänge är stor och luftig vilket är en fördel och i Falun finns också gott om utrymme.
– Vi har också fler stolar än vi är anställda så vi kan hålla avstånd mellan kunderna, säger Giggs.
De har arbetat med handsprit och munskydd och är redo att även i fortsättningen följa de restriktioner som regeringen beslutar om.

Här kan kunderna vänta på sin tur.
Förberett för manikyr och pedikyr.

MARIA KARLSSON

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS