ANNONS

Johan Eriksson, vice vd, och Thomas Ramsell, vd, på Västanhede Trafik berättar om koncernens verksamhet.
Foto: Rebecca Linder

Nyanlända löser bussförarbristen

AVESTA. Västanhede Trafik startades av Thomas Ramsells farfar 1958 som ett enmansföretag. Idag har företaget växt till en koncern med 300 anställda och med över 20 olika nationaliteter.

Det är nu 60 år sedan hans “farfar” Elis Ramsell startade företaget i Hede, utanför Horndal. 1976 tog Tomas föräldrar över verksamheten och den har med tiden utvecklats och utökats. Från att köra några skolskjutslinjer i By med omnejd till att vara en koncern med fem olika bolag olika verksamheter.
– Motorn är fortfarande linjetrafiken som omsätter mycket pengar, framhåller Johan Eriksson, vice vd.

Idag kör de linjetrafiken i både Avesta, Vansbro, Säter och Hedemora. De kör sjuktransporter, arrangerar bussresor till olika evenemang och kryssningar, dagsresor med shopping. De arrangerar även utlandsresor och driver BDS Västanhede verkstad, för att nämna lite.

– Bilverkstaden går riktigt bra så den ska för övrigt bygga ut nu, berättar Thomas Ramsell.
Företaget har ett stort behov av arbetskraft nu och framöver. Och det är inte helt lätt att hitta bussförare. Förra året utbildades det 20 stycken på gymnasienivå i landet, men behovet är 2000 bussförare per år i Sverige.

– Vi anställde åtta bussförare förra året och två av dem var födda i Sverige, resten i andra länder. Vi har anställda från över 20 olika länder i Norden, Europa, Afrika och Asien, berättar Johan Eriksson.

Generellt sett över landet så saknas det 4 000 bussförare och för Västanhedes del så märker de att de tappar många bussförare efter att de har varit här och jobbat några månader och skaffat sig erfarenhet. De långpendlar nämligen och även om flera skulle kunna tänka sig att flytta hit så finns det idag inga bostäder.– Många har sagt att de kan tänka sig att flytta hit men det saknas helt enkelt bostäder, säger Thomas Ramsell.

Något som de också har märkt är att utlandsfödda är stolta bussförare och arbetsvilliga och att de är glada.
– Det strålar jämt om dem när de är här och framförallt så vill de jobba hela tiden, vi får bromsa dem lite där, säger Johan Eriksson.

Ett krav som de har är såklart att man ska kunna svenska så pass bra att man kan göra sig förstådd i bussen samt att de måste klara av ISO-certifieringen som är på svenska.
– Men allt det här är svårt och en utmaning. Vi måste ha lite överseende med vissa saker för att det ska bli bra över tid, konstaterar Thomas Ramsell.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) v 7 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS