ANNONS

Glada miner när utegymmet i Söderbärke smyginvigdes. Från vänster kommunalrådet Fredrik Rönning, fritidschef Siw Östlund och initiativtagarna Jenny Plahn och Karin Sand.
Foto: Veronica Rigtorp

Nya utegymmet ska passa hela familjen

SÖDERBÄRKE. Nybyggda utegymmet på Bärkevallen i Söderbärke invigt. Officiell invigning blir det på förmiddagen den 8 december.

Under hösten har arbete pågått med att färdigställa utegymmet vid Bärkevallen i Söderbärke.
– Det tog tre dagar att sätta upp redskapen. Markareten genomfördes två veckor innan. Vi är överlyckliga, tror knappt att det är sant, utbrister Jenny Plahn, en av initiativtagarna i Söderbärke GOIF.
Nu är gymmet färdigställt och klart för träning. Kommunalrådet Fredrik Rönning och fritidschef Siw Östlund samt initiativtagarna Jenny Plahn och Karin Sand smyginviger gymmet och svarade på frågor när gymmet visades för media.
Men då kunde spår i den fallna snön avslöja att någon hunnit före och redan provat gymmet. Ambitionen är att allt från ungdomar till gamla från trakten kommer för att träna i det nybyggda gymmet. Det är allt som allt tio stationer och även om gymmet är menat för alla, så finns vissa redskap som utövaren rekommenderas ha en längd på 140 centimeter för att kunna utföra övningen korrekt.
– Bilder visar hur utövaren ska göra i varje redskap och vilka delar i kroppen som tränas, förklarar Karin Sand.
Gymmet ligger i direkt anslutning till längdskidspåret, som kan vara en bra uppvärmning innan skidturen. Här ligger också PRO:s boulebanor, och hela Bärkevallen
Utegymmet har kostat 700 000 kronor och är ett projekt finansierat av Arvsfonden, Dalaidrotten och Smedjebackens kommun och har drivits av Söderbärke GOIF i samverkan med PRO Söderbärke, Korpen och Kyrkskolan i Söderbärke.
– Det är kul att gymmet är kopplat till lokala föreningar, tycker Fredrik Rönning.
Nu är alla välkomna att dra på sig träningskläderna och använda redskapen.
Belysningen kom strax innan första advent, så mörkret är ingen ursäkt för att hopp över träningen, inte heller kostnader, för här är det gratis för alla.
Några små detaljer återstår dock att fixa, bland annat att köpa in rep, men det får vänta till våren.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Ludvika/Smedjebacken v50

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS