ANNONS

Bengt Svanberg, Julia Öhman, Johan Peters, Johny Woxberg, Lasse Öhman och Östen Johansson köpte hösten 2018 marken och byggnaderna på området Främby Udde i Falun. Nu investerar ägargruppen tillsammans många miljoner i området.
Foto: pressbild

Nya tider för Främby Udde

FALUN. Bengt Svanberg, Julia Öhman, Johan Peters, Johny Woxberg, Lasse Öhman och Östen Johansson köpte hösten 2018 marken och byggnaderna på området Främby Udde i Falun och nu investerar de.

Affären har nu helt slutförts och de nya ägarna jobbar för fullt med utvecklingsplanen för området. Det kommer att bli ett område för både boende, rekreation, arbete, aktivitet och vila, säger Julia Öhman som representerar ägargruppen.
De nya ägarna till Främby Udde är – som så många andra – imponerade av området och dess läge.
– Det är vackert här, säger Johan Peters. Området är attraktivt på många sätt och vi ser stora möjligheter att utveckla området samtidigt som vi kommer att vara noga med att behålla alla de värden som finns här.
En varsam renovering av Villa Herdin kommer att påbörjas under 2020. Villan är sliten efter många års tjänstgöring som restaurang och konferensanläggning, men nu kommer den att återfå sin forna glans. Dessutom kommer man att utöka antalet båtplatser.
Därefter planeras servicebyggnader, boende och hotell-lägenheter.
– Vi ser området som en potentiell större mötesplats än i dag, och helt nya idéer kring framtiden tar sakta form, fortsätter Julia Öhman. Kultur av olika slag, företag och turister kan samspela på ett sätt som kommer att göra området ännu mer unikt.
Ägargruppen investerar nu tillsammans många miljoner i området.
– Vi som finns här sedan tidigare är mycket glada över de nya ägarna och deras planer, säger Åsa Siljeholm som är ansvarig för BRF Falun Strandby, som äger ett 40-tal bostadsrätter på området.
– Vi ser fram emot att samarbete med föreningen, fortsätter Julia Öhman. Vi söker också nu dessutom en restauratör som vill driva restaurangen när renoveringen av Villa Herdin är klar. Vi kommer också att söka efter andra entreprenörer som likt oss ser möjligheter att utveckla Främby Udde, avslutar hon.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Falun vecka 52

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS