ANNONS

Så här har det tidigare sett ut i Vasaaulan, som delas mellan Vasaskolan och Martin Koch-gymnasiet – och som är belägen mellan de båda skolorna. De gamla stolarna från aulan återfinns numera i Hemköp Arena.
Foto: Pär Sönnert

Nya stadsscenen i Hedemora ska döpas – allmänheten får lämna namnförslag

HEDEMORA Aulan som delas mellan Vasaskolan och Martin Koch-gymnasiet byggs om och ska bli en stadsscen för Hedemora. Invigningen ska ske i februari. Nu kan allmänheten vara med och ge namnförslag på den nya scenen.

I juni meddelade Hedemora kommun att aulan i fråga ska renoveras med moderna och tillgängliga lokaler samt en uppgraderad teknik. Tanken är att lokalerna ska hyras ut till olika kulturaktiviteter och att kommunfullmäktige ska hålla sina sammanträden där, i stället för i St Paulusgården.

Lokalerna renoverades senast för över 25 år sedan, 1995, och den har använts flitigt sedan dess vilket har ökat slitaget. Dessutom meddelade kommunen i somras att kraven på brandskydd inte uppfylls i lokalerna, enligt det regelverk som gäller i dag, samt att lokalen inte är tillräckligt tillgänglighetsanpassad.
– När renoveringen nu ändå behöver bli så omfattande för att uppfylla dagens krav väljer vi att ta den några steg längre och skapa en modern stadscen med flera möjligheter. Det här kommer att bli väldigt bra och för många fler än elever och lärare, sade Niklas Nordahl, chef för bland annat kultur och fritid på Hedemora kommun, till kommunens hemsida i juni då informationen om läget med aulan presenterades.

Renoveringen har även haft ett inslag av återvinning. De gamla stolarna från aulan har monterats ner och flera av dem har i stället satts upp i ishallen Hemköp Arena.
– Med nya Hedemora stadsscen gör vi lokala kulturutövare större rättvisa, samtidigt som fler kan ta del av upplevelsen. Att våra politiker kan hålla sammanträden i kommunens egna lokaler är också en vinst, säger Niklas Nordahl till kommunens hemsida.

Om ett par månader, i februari 2022, ska Hedemora stadsscen invigas. Kommunen vill dock ha hjälp av allmänheten med att komma på ett namn på scenen. Namnförslagen kan lämnas på www.hedemora.se fram till och med den 12 december.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 49, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS