ANNONS

Nu kommer IK Brage att släppa in 300 åskådare på återstående hemmamatcher.
Foto: Annonsbladet arkiv

Nya rekommendationer – då släpper IK Brage in 300 åskådare

Seger senast – och nu talar mycket för att IK Brage spelar i superettan även säsongen 2021. Två hemmamatcher återstår och då kommer klubben att släppa in tillåtna 300 åskådare.

– Vår förhoppning är att alla med säsongskort ska kunna se minst en match. Sedan är det viktigt att våra sponsorer får möjligheten att vara på plats, säger sportchef Magnus Olsson.
Beslutet om att få ta emot 300 åskådare på idrottsevenemang togs emot med glada miner på många håll. För IK Brage betyder det dock att “vanliga” åskådare trots det inte kommer att se superettan återstående hemmamatcher.
– Vi har diskuterat hur vi ska hantera det och har kommit fram till att det är sponsorer och de som har säsongskort som kommer att kunna vara på plats, berättar klubbchef Magnus Olsson.

Med tanke på att spridningen av coronaviruset satt fart igen kan det komma beslut åt andra hållet vilken dag som helst. Något som Magnus Olsson är medveten om.
– Ja, men vi har planerat för att kunna ta emot 300 åskådare till hemmamatchen mot Västerås SK.
VSK kommer till Domnarvsvallen lördagen den 7 november och därefter har Brage en hemmamatch kvar säsongen 2020: Athletic Eskilstuna den 29 november.
– Vår förhoppning är att alla med säsongskort ska kunna se minst en match. Sedan är det viktigt att våra sponsorer får möjligheten att vara på plats, säger Olsson.

IK Brage följer de riktlinjer som fotbollsförbundet satt upp med allt vad det innebär på arenan.
Sportsligt så har säsongen kanske inte blivit som klubben hade tänkt sig.
– Det har varit en tuff säsong med mycket skador. Vi har inte kunnat spela med samma lag två matcher i följd och det påverkar givetvis.

I senaste matchen togs dock en minst sagt viktig seger när Norrby IF besegrades med 4-1 på bortaplan. En trepoängare som betyder att Brage knappast lär bli inblandat i bottenstriden.
Ekonomiskt är det många elitföreningar som har det jobbigt. Det gäller för övrigt hela idrotts-Sverige.
– Det gäller att överleva det här året och det ser trots allt ganska ljust ut. Vi kommer att klara av årets säsong även om det är tufft, säger Magnus Olsson.

Nu tittar klubben framåt ekonomiskt och planerar för 2021.
– Problemet är att vi inte vet hur ser ut nästa år.
Dalecarlia Cup, som sedan 1981 arrangeras av IK Brage, fick ställas in i år.
Ett ekonomiskt avbräck för Borlängeklubben, som dock fick nästan 2,6 miljoner kronor från idrottens stödpengar i juni.

Nu planeras det för Dalecarlia Cup 2021.
– Vi hoppas att den kommer att gå att genomföra och vi planerar för det. Det vi har gjort är att förlänga anmälningstiden till den 15 januari. Sedan får vi avvakta och se.
Precis som tidigare upplagor av cupen ska den spelas vecka 26.
Kan det vara aktuellt att försöka flytta cupen om det inte skulle fungera i slutet av juni?
– Nej, inte som det känns nu, säger Magnus Olsson.

Den 1 januari 2021 byter Domnarvsvallen namn till Borlänge Energi Arena. Ett namnbyte som innebär en inkomst på 2,1 miljoner under de tre närmaste säsongerna.
– En jättespännande satsning. Det här är ett samarbete som ger båda parter stora möjligheter att utvecklas. Vi har inte tidigare jobbat på det här sättet och ser fram emot de kommande tre säsongerna tillsammans med Borlänge Energi.
Samarbetsavtalet mellan Borlänge Energi och IK Brage löper under tre år och kommer att innehålla en lång rad aktiviteter.
– Vi kommer att jobba med begrepp som Hållbar Arena och Hållbart Evenemang, säger Lena Lagestam i ett pressmeddelande.
– Vi vill också göra Domnarsvallen till en testarena för idéer och teknik gällande hållbarhet. Det kan vara allt från att testa olika sorteringskärl för att få besökarna att slänga sitt skräp i papperskorgen i stället för på marken, eller att använda oss av digital teknik för att nå ut till besökarna. Men vi vill också genomföra förändringar som kan handla om att sätta upp solceller för energiförsörjningen, insamling av regnvatten för städning av arenan till översyn av belysningen.

Fakta IK Brage
Klubben bildades 1925 och har spelat 18 säsonger i allsvenskan.
Klubbens hemmaplan är Domnarvsvallen och arenan stod klar samma år som klubben bildades
Publikrekordet är 14 206 och är från oktober 1965 då IK Brage mötte Gais i en kvalmatch till allsvenskan.

Samarbete med Ornäs BK
IK Brage har planer på ett samgående med Ornäs BK. Klubbarnas styrelser ställer sig enhälligt positiva till ett beslut om ett samgående som i praktiken skulle komma att innebära att IK Brage tar över Ornäs BK:s verksamhet och integrerar denna som en del av Brages verksamhet.
Den bakomliggande och gemensamma ambitionen hos såväl Ornäs BK som IK Brage är att utveckla flick- och damfotbollen i distriktet.
Målet är att IK Brage redan från och med säsongen 2021 återigen, har dam- och flickfotboll i sin verksamhet.
– Det är självklart att en klubb som IK Brage ska ha en verksamhet som riktar sig till både flickor, pojkar, herrar och damer och vi i styrelsen har under en längre tid resonerat om hur vi kan utveckla och erbjuda en sådan, säger Ulf Aronsson, ordförande i IK Brage.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS