ANNONS

Medicinmottagningen och sekreterarenheten på Ludvika lasarett har renoverats och psykmottagningen har fått nya lokaler.
Foto: Region Dalarna

Nya mottagningar på Ludvika lasarett

Medicinmottagningen och sekreterarenheten på Ludvika lasarett har renoverats och psykiatrimottagningen har fått nya lokaler.

– De nya lokalerna är ett lyft för både våra patienter och våra medarbetare. En vårdmiljö är inte bara den plats där vården ges utan den är en del av vården, säger Andreas Dicander, verksamhetschef medicinmottagningen Ludvika lasarett.
Medicinmottagningens tidigare lokaler var gamla och slitna med bristande ventilation och ljudisolering och motsvarade inte behoven.
Lokalerna har därför genomgått en total ombyggnad och renovering av alla ytor, inklusive ventilation och ljudisolering, för att skapa ändamålsenliga lokaler för dagens och framtidens öppenvårdsverksamhet.
– Ett bra flöde mellan de olika lokalfunktionerna minskar springtid för personalen och ger därmed ökad tid till patienten. Medicinmottagningens nya lokaler håller hög standard sett till personalens arbetsmiljö, patienternas behov och verksamhetens utveckling, berättar Andreas Dicander.

De nya lokalerna underlättar för vårdpersonalen att samverka om patienten i det dagliga arbetet. Lokalerna är sammanhållna och underlättar flera olika yrkesgrupper träffar samma patient, men vid olika tillfällen och det finns behov av naturliga möten under arbetsdagen för att tillsammans med patienten planera vården.
Psykiatrimottagningen på Ludvika lasarett har bytt plats och flyttat från de gula tegelhusen in i nya lokaler på runt 1 350 kvadratmeter på andra våningen på lasarettet.
– Bytet av lokalerna är efterlängtat. Det har varit tal om detta under flera decennier. Lokalerna är ljusa och rymliga, positivt för patienter men också för personalens arbetsmiljö, säger Cecilia Lantz, verksamhetschef psykiatrimottagningen Ludvika lasarett.
– På grund av coronapandemin har vi tyvärr inte kunnat genomföra en officiell invigning. Däremot har vi haft invigning för personalen med invigningstal och bandklippning, berättar Cecilia Lantz.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS