ANNONS

Tunabyggens marknadschef Pernilla Bergkvist, fastighetsvärd Mikael Sundqvist och byggprojektledare Arne Andersson tar en titt in i köket på en av de färdiga fyrarumslägenheterna.
Foto: Veronica Rigtorp

Nya lägenheter inflyttningsklara

BORLÄNGE. 1 april flyttade de första hyresgästerna in i Tunabyggens första av fyra nybyggda huset på Frostmors väg i Skräddarbacken.

Snart är uthyrningen av hus två klart, och uthyrningen av hus tre och fyra pågår redan.
Intresset har varit stort från hyresgästerna.
Totalt 27 lägenheter i storlek från två till fem rum och kök finns i det snart inflyttningsklara huset.
Det nya området ligger i nedre delen av Skräddarbacken nära skola och förskolor. Skräddarbacksskolan ligger bara några steg bort från huset där de första hyresgästerna snart flyttar in, det gör även busshållplatsen. I Skräddarbacken har de boende närhet till natur, motions- och skidspår.

Alla lägenheter har balkong och möblerbar loftgång, och är ljusa med öppen planlösning.
– Vi har med färgsättning och materialval velat skapa ljusa moderna attraktiva lägenheter och vi tycker vi har lyckats, säger Pernilla Bergkvist, Tunabyggens marknadschef.
– Intresset har varit stort för området med många intresseanmälningar till alla lägenheter. Och när vi nyligen hade visning för de hyresgäster som ska flytta in och för allmänheten kom närmare 200 personer.

Den 1 juli ska de 27 lägenheterna på Frostmorsväg 3 vara inflyttningsklara och den 1 september ska husen på Frostmors väg 5 och 7 stå klara, med 18 respektive 14 lägenheter. Totalt byggs i området 16 tvåor, 44 treor, 24 fyror och 2 femmor.
– Bygget växer fram i snabb takt. I juni tog vi första spadtaget här, i september levererades lägenheterna till det första huset och nu, ett halvår senare, är det dags för inflytt, säger Arne Andersson, byggprojektledare på Tunabyggen.
Cirka 350 intresseanmälningar kom in till lägenheterna på Frostmors väg 1, av dessa var cirka 70 procent från Borlänge, 30 procent var från andra orter.

Av de intresserade från Borlänge var ungefär hälften hyresgäster hos Tunabyggen sedan tidigare.
En tvåa kostar mellan 6 300 och 6 800 kronor per månad beroende på storlek, en trea cirka 7 800 kronor per månad, en fyra cirka 9 400 kronor och en femma cirka 10 900 kronor per månad.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 16 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS