ANNONS

Invigningen avslutades med att eleverna utmanade de vuxna på en match killerball, en match som eleverna vann tämligen enkelt. Skolans tidigare rektor Jerker Olofsson (till vänster i bild) var en av de sista vuxna som stod emot.
Foto: Pär Sönnert

Nya idrottshallen invigdes med killerball

AVESTA Skogsbos skolas nya idrottshall har invigts. Felicia Nyman klippte invigningsbandet, som passande nog bestod av ett hopprep.

Den lilla gymnastiksalen vid Skogsbo skola har byggts ut och ytan har blivit betydligt större. Nyligen invigdes den nya idrottshallen med pompa och ståt.

– Vi har länge haft det trångt här. Många elever kombinerat med en liten gymnastiksal gjorde det knepigt att ha gymnastiklektioner. Det här känns väldigt roligt och viktigt att det byggs nytt så här och att det inte bara pratas om neddragningar, sade Jerker Olofsson som var rektor på Skogsbo skola fram till i julas. Numera jobbar han som resultatenhetschef inom utbildning i Avesta kommun.
– Ta väl hand om er nya hall nu, så att politikerna törs besluta om att bygga fler hallar i kommunen, sade han till eleverna.

Kurt Kvarnström, ordförande för Gamla Byn, höll också tal under invigningen.
– Vi är väldigt nöjda med projektet. Det har inte ens gått ett år sedan den nya hallen vid Markusskolan invigdes och nu står vi här. Det är viktigt för skolverksamheten med bra idrottshallar och det är även kul att den kan användas på kvällstid, av gymnastikföreningen, sade han.

– Vi kommer att bygga en ny skolenhet här, med plats för 600 elever. Samhället Skogsbo kommer nog att växa vidare framöver och bildningsstyrelsen är väldigt stolta över att få vara med och bidra i den här utvecklingen, sade Mikael Westberg (S), ordförande i bildningsstyrelsen.

Invigningsbandet bestod, passande nog, av ett hopprep och klipptes av eleven Felicia Nyman som fick assistans av Rasmus Hellberg och William Janhager.
– Det har varit trångt här i hallen tidigare. Nu får vi enorma möjligheter och kan ha idrott i två hallar samtidigt. Det här är otroligt positivt för hela skolan och extra fantastiskt för eleverna att det satsas så här mycket på dem, sade Sara Eriksson, tillförordnad rektor på Skogsbo skola.

Invigningen avslutades med att eleverna utmanade de vuxna på en match killerball, en match som eleverna vann tämligen enkelt.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 10, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS