ANNONS

Simbassängen i Vasahallen är sliten och läcker vatten. Nu vill politikerna i kommunstyrelsens strategiutskott att det i stället byggs en helt ny bassäng. Deras förslag är att Vasahallen byggs ut så att den nya bassängen hamnar parallellt med den befintliga, vilket skulle innebära en utbyggnad över grusplanen som börjar längst till höger på bilden.
Foto: Arkivbild

Nya bassänger föreslås byggas vid Vasahallen

HEDEMORA. Den snart 50 år gamla simbassängen i Vasahallen i Hedemora är gammal och sliten. Bassängen har lappats och lagats i omgångar och nu vill politikerna i kommunstyrelsens strategiutskott att det i stället byggs en helt ny bassäng. – Det skulle vara en bra investering för Hedemora, säger Lillemor Gunnarsson (C), ordförande i strategiutskottet.

Den 28 augusti 1974 invigdes Vasahallen i Hedemora. Men med 50-årsdagen bara ett par år borta så har simbassängen sett sina bästa dagar.
– Bassängen läcker och kommunen har kostat på mycket pengar på att lappa och laga bassängen under de senaste åren. Om bassängen skulle gå sönder helt och hållet i morgon så står vi där utan möjligheter att bedriva simundervisning till barn, som vi är skyldiga att erbjuda. Då får vi börja bussa barnen till andra kommuner, säger Lillemor Gunnarsson.
Därför vill politikerna i kommunstyrelsens strategiutskott att det satsas rejält, i stället för att fortsätta med lappning och lagning.
– Vi har gett miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ta fram förslag på hur en simbassäng och en barnbassäng kan utformas vid Vasahallen. Vi i utskottet tänker oss en 25 meter lång bassäng med sex banor, som ska ligga parallellt med den befintliga bassängen, säger Lillemor Gunnarsson.

“Vi anser att det här skulle vara en bra investering för invånarna i Hedemora. Vi ser det stora behovet av en ny simbassäng”, säger Lillemor Gunnarsson (C), ordförande i kommunstyrelsens strategiutskott. Foto: Arkiv

Detta skulle innebära att Vasahallen byggs ut, över delar av den grusplan som finns utanför byggnaden. Detta skulle även innebära att den eventuella nya bassängen kan samverka med de befintliga omklädningsrummen och duschutrymmena i Vasahallen.
– Dessutom vill vi ha en mindre undervisningsbassäng och en familjebassäng där familjer med småbarn kan bada. Det är våra önskemål, sedan får vi se vad förvaltningen kommer fram till. Men det är så här i hela landet. Många gamla simbassänger har börjat läcka och då får kommunerna välja mellan att lappa och laga bassängerna eller att bygga helt nytt i stället, säger Lillemor Gunnarsson.

Hon öppnar för att låta kommuninvånarna vara med och tycka till kring vad den befintliga bassängen skulle kunna användas till, om planerna på nybygget går i lås.
– Vi anser att det här skulle vara en bra investering för invånarna i Hedemora. Vi ser det stora behovet av en ny simbassäng, säger Lillemor Gunnarsson.
Har ni några tankar om hur stor investeringen skulle kunna bli?
– Nej, vi har presenterat våra idéer och önskemål till förvaltningen och så får vi se vad de kommer fram till när de räknar på saken, säger Lillemor Gunnarsson.
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen har fått i uppdrag att presentera tre olika förslag samt driftskostnader för respektive förslag. Detta ska presenteras till strategiutskottet i oktober.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS