ANNONS

Nu är bangolfbanan vid hamnen klar och kommer förmodligen att invigas under Kristi himmelsfärdshelgen.
Foto: Karin Diffner

Nya bangolfbanan ger klubben hopp om SM

LUDVIKA. Den nya bangolfbanan vid Väsmans strand kan bli ett riktigt lyft både för sporten och för hamnen. Det hoppas i alla fall Ludvika Bangolfklubb. – Den är så bra att vi skulle kunna få arrangera ett SM där, säger ordföranden Stigge Persson.

Ludvika Bangolfklubb, LBGK, har funnits sedan 1950 och var under 1990-talet en av landets största med flera SM-guld, både individuellt och i lag, på meritlistan. I dag har klubben bara ett 20-tal medlemmar.
– Tyvärr har bangolf tappat totalt som sport. Det är inte lika coolt att spela idag, säger klubbens ordförande Stigge Persson som själv varit med sedan 1982.
Men nu kan det bli ändring på det, tror klubben. Den nya anläggningen nere vid hamnen ska locka fler Ludvikabor att spela.
– Vi hoppas få fler medlemmar och att fler vill börja tävlingsspela, säger Stigge.

Tidigare har klubben haft en egen bana vid Mossplan under 40 år. De banorna började bli väldigt slitna och när kommunen beslutade att bygga en ny vid hamnen var klubben inte sen att tacka ja till att arrendera den istället.
– Den var en bra deal. Annars hade vi behövt investera nästan en miljon på nya banor.
Förutom att man nu får tillgång till splitternya banor framhåller ordföranden det attraktiva läget.
– Jag tycker kommunen gör en bra satsning i området vid hamnen med fikaplatser, bänkar, strandpromenad och olika aktiviteter. Det kommer att locka folk och kan ge oss ett uppsving.
Även andra bangolfspelare från andra delar av landet har redan uttryckt intresse av att komma och spela i Ludvika.
– Banorna är ju i perfekt skick och de gillar läget vid vår fina hamn och strand, säger Stigge Persson.

Till Kristi himmelfärdshelgen hoppas klubben kunna inviga den nya bangolfbanan.
– Vi hoppas att det kan bli tal och att någon historiskt berättar om klubbens framgångar. Men fortfarande är det lite osäkert med tanke på coronarestriktionerna.
När anläggningen väl är igång är det inga problem att hålla restriktioner eftersom man bara lägger ut det antal klubbor som är tillåtet.
Till en början kommer banan att vara öppen på kvällstid och på helger.
– Men när sommarlovet börjar och ungdomar är lediga så kommer det att vara öppet på dagtid alla dagar. Vi har ungdomar som sommarjobbar här då.
Förutom att spela bangolf kan man också fika eller hyra en mindre konferensanläggning i byggnaden.
Stigge Persson hoppas nu snart få se både amatörer och tävlingsspelare svinga sina klubbor vid Väsmans strand. Men får man säga minigolf eller måste man säga bangolf?
– Man får säga vad man vill. Jag säger själv minigolf ibland.

Abbas Hakim och hans kollegor på Mäster måleri har nu målat det sista vid nya bangolfbygget.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS