ANNONS

11-årige Kim Ojala är en talangfull hockeyspelare som flera gånger varit utomlands och spelat. Han drömmer om NHL och att bli lika bra som sin idol Connor McDavid. – Jag trivs bäst som center, det bästa är att man får vara nästan överallt, säger Kim.
Foto: Kenneth Johansson

Nya äventyr väntar hockeytalangen

SKOGSBO. Kim Ojala är bara elva år men han har redan flera gånger varit iväg och testat på ishockeyspelande utanför Sveriges gränser. I vår väntar nya äventyr i österled för talangen.

Kim Ojala är född 2007 och blir tolv år i sommar. Han bor i Skogsbo, inte långt ifrån ishallen där Kim spenderar mycket tid. Skogsbo SK Team 07 tränar tre pass i veckan och vissa veckor kan det bli två matcher.
– Sen brukar jag åka friåkning efter skolan så det blir många timmar i veckan, säger Kim.

I höstas blev det dock ett avbrott i träningsschemat då han drabbades av en olycklig skada som höll honom borta från hockeyn i ungefär en månad.
– Det var i en träningsmatch med 06:orna mot Ludvika, jag tacklades in i sargen, slog i axeln och bröt nyckelbenet, berättar Kim.

Att Kim är talangfull visar det faktum att han blivit uttagen i Sweden Select, ett lag med svenska spelare som åker och spelar i World Selects Invitational (WSI) och får där möta duktiga spelare från andra starka hockeynationer, till exempel Ryssland, Tjeckien, Nordamerika och Finland.
– Det är lite scouting bakom och man får kallelse till en camp. I somras var det en camp i en vecka i Stockholm, berättar Kims pappa Pasi Ojala.
I fjol spelades det en turnering i Moskva och till våren väntar spel i Prag.

Därutöver är Kim även med i North Sweden Hockey Academy (NSHA). Det är en akademi med spelare från Gävle i söder till Kiruna i norr som de benämner det på sin hemsida. Även det laget kommer ta Kim ut i Europa då en turnering i Riga väntar till våren.

Det är inte bara ute i Europa som Kim stöter på nytt motstånd utan även med hans lagkamrater i SSK Team 07. Denna säsong bytte nämligen Team 07 till Västmanlands U12-serie.
– En anledning är att det faktiskt blir kortare resor men framförallt var det för att Dalarna skulle spela poolspel för U12 och det kändes som ett steg tillbaka. Men sen drog faktiskt Dalarna tillbaka det. Men det är roligt att prova på nya motståndare också, säger Pasi.

SSK har gått bra i seriespelet där de i år fått möta nya lag i form av bland annat Hallstahammar, Västerås, Sala, Surahammar och Örebro.
En höjdpunkt som väntar för detta SSK-lag är Lidström Cup för kommande vinter är det deras tur att representera Skogsbo i den populära hemmacupen.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 04 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS