ANNONS

Ny trafikskola växer och vill utveckla utbildningen

AVESTA Peter Walldén tycker att det behövs lite nytänk och förändring runt körkortsutbildningen. Det var en anledning till att han öppnade en ny trafikskola i centrala Avesta i slutet av juni i år. Verksamheten har växt snabbt och nu letar han efter ytterligare en trafiklärare.

– Det här har blivit stort. Nu är vi fyra trafiklärare och förhoppningsvis har vi ytterligare en lärare i oktober, men det är svårt att få tag på trafiklärare idag, säger han.

Peter Walldén har tidigare jobbat på trafikskolan i Norberg men kände att han ville satsa på något eget. Nu är han ägare till Trafikhuset i Avesta AB som står bakom den nya trafikskolan.
– Jag vill driva min egen utbildning och jag har flera idéer om hur körkortsutbildningen kan förändras. Att involvera föräldrarna mer i undervisningen är en del.
Han tycker också att det är bättre att satsa på fler körlektioner i stället för intensivkurser.
– Jag är inte så förtjust i intensivkurser, det kan bli stressande för eleven. Då är det bättre att köpa ett större paket och sedan få tillbaka pengar om man klarar sig på färre lektioner, säger Peter Walldén och tillägger:
– Men idag bryr sig inte eleven om antalet körlektioner, det är inte lika viktigt som det har varit tidigare.

Att öppna en egen trafikskola känns som en utmaning men med två erfarna trafiklärare i verksamheten känner sig Peter Walldén trygg.
– Göran Winroth drev trafikskola i Hedemora i 40 år och Lars Andersson jobbade åt honom i 32 år. De bidrar med så mycket erfarenhet och kunskap och det är tack vare de jag vågade öppna.
Walldén drev tidigare taxirörelse i Avesta men den har han sålt då trafikskolan tar all tid.
– Vi har öppet mellan 7.30 och 17.00 och ibland är det lite extra öppet och jag vill satsa helhjärtat på trafikskolan.
Walldén berättar att han vill ha trivsel och samhörighet bland de som jobbar och att det inte blir uppdelat på chef och anställda.
– Alla vet vad som ska göras och rycker in där det behövs, förutom körlektionerna för där har vi utbildad personal. Men man kan styra över sin egen arbetstid och det är frihet under ansvar.
Lokalen har stora ytor med plats för 30 deltagare. Nu har Peter Walldén reducerat det till 20 för att undvika trängsel och det har varit fullsatt varje lektion
Att involvera föräldrar är viktigt och Peter Walldén poängterar att det blir mycket bättre om de kan ta del av undervisningen.
– Här är föräldrar alltid välkomna. Det är de som ska stå för mängdträningen hemma och inte bara ha övningskörning till affären. Dessutom har det skett en del förändringar sedan föräldrarna själva tog körkort, som exempelvis sparsam körning.
För att få tid för uppkörning måste eleven ha klarat teorin och Peter konstaterar att det får han påminna om ibland.

Nu finns det också sådant som gör lektionerna lite roligare som att köra en Mustang cabriolet. Det hör inte till vanligheterna på en trafikskola men är uppskattat av eleverna.
– Den använder vi bara som en kul bil att ta en extralektion med.
Ett annat fordon som inte brukar finnas på trafikskolor är en A-traktor som den som vill kan övningsköra med.
– Jag har mejlat massor med Transportstyrelsen att de ska införa den typen av övningskörning men än har jag inte fått respons.
Den som ska börja köra A-traktor behöver bara ett par teorilektioner plus några timmars körlektion på moped.
– Men det är ju viss skillnad på att köra moped och att hantera en A-traktor. Här får den som vill prova på hur det är att köra en A-traktor under handledning innan de ger sig ut i trafiken själva.
Förutom teori och körlektioner har trafikskolan också olika policys som de pratar om med eleverna, bland annat hur man är mot varandra.
– Hänsyn är det grundläggande och det speglar även hur vi är i trafiken, säger Peter Walldén.
I dagsläget har trafikskolan utbildning till AM – moped, B – personbil, BE/B96 – tungt släp, handledarkurser och risk 1 och risk 2. Men målet är att få in utbildning på både motorcykel och tyngre fordon till våren.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS