ANNONS

Cineasterna Bengt-Åke Malmqvist, Åsa Fridholm, Jörgen Gunnarson, Emma Ehrin och Yngve Peterson. Foto: Thomaz Andersson.
Foto: Thomaz Andersson

Ny succésäsong för Ludvika Filmstudio?

LUDVIKA. Att ludvikafolket gillar sin filmstudio råder det inget tvivel om.

Att ludvikafolket gillar sin filmstudio råder det inget tvivel om, föreningen hade under hösten hela 324 medlemmar som löst säsongskort, en siffra som man får gå många år tillbaka för att hitta motsvarighet till.
Nu står en ny säsong för dörren och Ludvika filmstudios styrelsen har slagit sina huvuden ihop och satt samman ett program som kan sägas ha tre teman: Den lilla människans kamp. Att genomföra sina visioner, och musik.
Musiken är en sammanhållande länk i säsongens första film torsdagen den 23 januari: Den svensk-georgiska ”And then we danced”. Denna film, regisserad av Levan Akin – som för övrigt varit både i Ludvika och Grängesberg då han spelade in scener till filmen ”Cirkeln” här – orsakade massiva protester då den hade premiär i Tblisi. Något som bekräftade filmens budskap om Georgien som ett svårt homofobiskt samhälle.
Att genomföra sina visioner är ”Flykten från DDR” är en riktig nagelbitare om idén att fly från öst till väst i en hembyggd luftballong.
Sjätte febrari kommer ”Sorry we missed you” av den 83-årige Ken Loach (”Jag, Daniel Blake”).
Därefter stiger vi ner i mörkret med ”Joker”, där Joaquin Phoenix är briljant som den föraktade ståuppkomikern Arthur, den 13 februari.
20 februari är det dags för en liten man att genomföra en storartad vision, det är ”Brevbäraren som byggde ett palats”, en film som bygger på den sanna historien om Ferdinand Cheval som ägnade 33 år åt att bygga ett palats av upphittade stenar åt sin älskade dotter Alice.
I den Polska ”Cold War”, 12 mars, hörs såväl jazz som rock’n roll och fantastiska körarrangemang.
Därefter, 19 mars, en av de senaste årens mest omtalade flmer, den sydkoreanska ”Parasit”, om ett laddat möte mellan en rik och en fattig familj, med allt det kan innebära och lite till. En helgalen kombination av thriller och komedi.
Säsongen avslutas 26 mars, med Filmstudions signum; en feelgood. Brittiska ”Fishermans friends”, en skön, musikalisk komedi om den lantliga kören av lokala fiskare, som kontrakteras av ett hippt musikbolag från London.

Veronica Rigtorp

Publicerat i Annonsbladet Dalarna/ Ludvika editionen v 4 2020

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS