ANNONS

Nu kommer ännu en satsning på bryggeriet i Grängesberg. Den här gången handlar det om en investering på 45 miljoner i en byggnad som ska inrymma tankhall, omklädningsrum och kontor.
Foto: Karin Diffner

Ny satsning i Grängesberg

GRÄNGESBERG. Nu kommer ännu en satsning på Spendrups i Grängesberg. En ny 16 meter hög byggnad kommer att byggas med omklädningsrum för 80 personer, 15 kontorsplatser och stor tankhall. – Den här lösningen ger oss bättre lagerkapacitet för öl samtidigt som vi får nya lokaler för personalen, säger direktör Helena Nylén.

Bara en dryg vecka efter nyheten om 200-miljonerssatsningen på bland annat en ny burklinje på bryggeriet i Grängesberg kommer besked om nästa satsning.
I ett pressmeddelande berättar Spendrups att företaget planerar att bebygga ett område som kallas Gränden till en kostnad av 45 miljoner kronor. Bryggeriets område utökas inte utan den nya byggnaden inryms på en befintlig yta mellan brygghus och tappningshall.
Byggnaden ska delas in i två delar: dels en stor tankhall med sex nya lagertankar för öl, dels tre våningar med omklädningsrum, kontor och verkstad.
– Vi är väldigt nöjda med den här lösningen, säger varuförsörjningsdirektören Helena Nylén i pressmeddelandet.
När bryggeriet har vuxit har företaget, enligt Nylén, tvingats hitta tillfälliga lösningar.
– För vår del innebär den här byggnaden att vi kan fortsätta hitta lösningar för våra medarbetare i Grängesberg och också möjlighet att bygga om i andra steg i bryggeriet, fortsätter hon.
Före sommaren ska bygget påbörjas och i början av 2022 planeras byggnaden att tas i drift.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS