ANNONS

Thomas Gilén och Robert ”Glenn” Blank är två tredjedelar av företaget Showdevote. De utvecklar en plattform att enkelt kunna ta betalt för producerat digitalt material i form av till exempel texter, bilder och filmer.
Foto: privat

Ny plattform gör det möjligt att tjäna på digitala produkter

Robert Blank och Thomas Gilén, AGNSY AB, släppte i november plattformen ”Showdevote”. De vill få människor att leva på sin dröm, genom att kunna ta betalt för sina digitala produkter.

Det är på Blanks och Giléns nya plattform som man ska kunna ta betalt för sina digitala produkter.
Nytt företag i inkubatorn hos Dalarna Science park. Thomas Gilén, Maria Burénius Melander och Robert ”Glenn” Blank driver företaget AGNSY. De utvecklar en plattform för att på ett enkelt sätt kunna ta betalt för producerat digitalt material i form av texter, bilder och filmer.
– Vi ska skapa en enkel och komplett plattform som gör att användare kan ladda upp digitala produkter de får betalt för.

För Thomas Gilén kom idén till denna digitala plattform genom dansen. Dans har varit en viktig hobby som växt sig starkare och större och numera driver Thomas även professionella dansstudios där han själv är lärare och instruktör.
När några elever hade problem att komma för lektioner så spelades Thomas dansövningarna in med telefoner. De kunde sedan göra övningarna när de ville under de veckor de var utomlands. Väl hemma i Sverige kunde de fortsätta kursen som om de inte hade varit borta.
En affärsidé var född.

Thomas, som är både energisk och entreprenör, såg nya möjligheter. Han delade sina idéer med både sambo Maria och bästa kompisen Robert under en middag. Tillsammans såg de både möjligheter och utmaningar. När olika personligheter, kompetenser och erfarenheter mixas så utmanas idéerna och nya växer fram.
I mötet med inkubatorn synades affärsidén och växte till en produkt som passar många fler kunder än vad de hade tänkt från början. Teamet tvingades tillbaka till ritbordet för att tratta ner de nya insikterna till en produkt som tilltalade samtliga kundgrupper. Produkten var född.
– Det som är unikt med produkten är att det räcker med att du är någon som har passion för något; du kommer att hitta ett användningsområde i vår produkt, utvecklar Thomas.
– Syftet med produkten är inte att ersätta redan existerande kanaler, utan att skapa en ny plattform som möjliggör försäljning av dina digitala produkter. Detta görs genom censurerat material som enbart blir tillgängligt när dina kunder har betalat för den, fortsätter Thomas.

Problemet för många är att de måste skaffa inkomster från annat håll för att ens kunna göra det de drömmer om. Företaget kommer att skapa en plattform som möjliggör för människor att leva på sin passion, utan att egentligen ha tiden från början. Det innebär att dessa människor snabbare kommer nå den kritiska tidpunkten där detta blir möjligt.
Skalbarheten i produkten möjliggör en internationell expansion genom att de bygger en plattform som ser likadan ut för 10 som såväl 10 000 kunder.
Det spelar heller ingen roll om de bor i Sverige eller för den delen Indien. Inga landsgränser, kulturer eller kundgrupper hindrar expansionen. Det är helhetslösningen i affärsmodellen som skapar förutsättningar för detta.

Affärsidén bidrar samtidigt till en hållbar utveckling. Både socialt, ekonomiskt och ekologiskt.
AGNSY är med i Dalarna Science Parks inkubator och får stöttning i affärsutvecklingsprocessen genom coachning av Jörgen Bond. Thomas sökte sig målmedvetet till Dalarna Science Park där han redan tidigare hade god erfarenhet av gänget och processerna inom inkubatorn.
Tillsammans arbetar Thomas, Maria och Robert just nu med prototyputveckling och att resa kapital för slutproduktion av plattformen.
– Jag tycker att teamet bakom AGNSY är spännande med stora möjligheter; de har driv, tänker visionärt och kompletterar varandra med utmanande reflektioner, menar Jörgen Bond. De har också säkerställt att det finns ett behov och efterfrågan bland kunder redan nu, vilket är gör att produkten är redo för marknaden när plattformen är klar.
Showdevote är plattformen som ger möjligheter för alla som har en passion för något och vill sälja det digitalt.
Vem som helst har möjlighet att starta ett konto utan startavgifter och fasta kostnader.

Den 11 november 2020 lanserades Showdevote efter två års förarbete och alla som vill kan gå in och sälja sitt egna material.
– Vi väljer att släppa på funktioner allt eftersom då vi ser ett otroligt tryck på att kunna digitalisera verksamheter under den pågående pandemin. Live-sändning är något som inte riktigt är klart, appen, tekniken och testerna har gått super med live-sändning men vi är inte riktigt klara med att säkerställa funktionalitet. Vi väljer alltså att lära oss av kunderna hur vi ska prioritera funktioner i stället för att gissa oss fram, säger Thomas Gilén.
Plattformen kommer även att finnas tillgänglig på engelska då det finns intresse internationellt
– En av användare som redan visat intresse för plattformen kommer nämligen direkt kunna sälja till två andra kontinenter och därför är det viktigt att de också känner sig inbjudna, menar Robert ”Glenn” Blank.

Arbetet det senaste året har varit att finna en kostnadseffektiv uppbyggnad, AGNSY AB. Efter ett 20-tal möten hade de inte hittat den lösning som kunna ge tillbaka hela 70 procent till sina kunder. I maj vände det dock. DuctIT AB blev kontaktade och tillsammans hittade de ett upplägg där två bolag kunde samarbeta för att uppnå en lösning som inte bara var bra för dem båda men också för deras kunder.
– Vi tycker att ShowDevote har gjort ett väldigt bra förarbete, undersökt marknaden och konkurrenter med en riktigt bra analys och sett dels vad som finns, dels vad som saknas. Gänget i AGNSY är snabba och inget sitter fast samt att de varit öppna för dialog och att vi jobbar mot samma mål, menar Henrik Hagberg, DuctIT.

Thomas goda råd till andra entreprenörer:
Våga misslyckas för att lyckas!
Du har så mycket att lära av
misslyckanden som kan ta dig till
högre höjder.
Testa olika kombinationer av personer när du bygger teamet; det är olikheter som driver framåt.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS