ANNONS

Sara Klintemyr välkommen till tjänsten som pastor i Högbergskyrkan.
Foto: Gudrun Jacobsson

Ny pastor på plats i Högbergskyrkan

LUDVIKA. Högbergskyrkans församling i Ludvika har fått en ny pastor. Vid gudstjänsten den soliga påskdagsmorgonen hälsades Sara Klintemyr välkommen till tjänsten som pastor i Högbergskyrkan.

Sara har utbildats vid Teologiska Högskolan i Stockholm och är nu inne i det som kallas ”Vägledningsåret”, sitt första arbetsår som pastor. Vid hösten kyrkokonferens inom Equmeniakyrkan ordineras Sara till pastor i samfundet.
Påskdagens digitala gudstjänst blev en glädjegudstjänst. I välkomstorden från församlingens ordförande Emma Rindeskog och vice ordförande Bengt-Erik Larsson framhölls att både Sara och församlingen nu kan ta avstamp i påskdagens budskap för ett arbete i Ludvika som sprider hopp och glädje.
Den nya pastorn uttryckte sin stora glädje över att denna påskdag vara framme vid att börja sin tid i Högbergskyrkan och Ludvika. När det blir möjligt att samlas kommer ännu en välkomsthögtid att hållas där församlingsmedlemmar och andra kan vara med.
Sara Klintemyr predikade om den förundran kvinnorna, som kom till Jesu tomma grav, upplevde och vilka konsekvenser budskapet om den uppståndne Kristus får för dagens människa. I gudstjänsten sjöng en liten grupp om påskens glädjebud.

Insänt av
Gudrun Jacobsson

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS