ANNONS

De tre padelbanorna finns i en av byggnaderna vid Hedemora Industrial Park, nära järnvägsstationen. Skyltningen är för närvarande ytterst diskret och ytterdörren låst. För att kunna komma in behöver man ha bokat i förväg och fått en kod. För det är viktigt att det inte samlas för många här på samma gång, berättar Tobias Fagerlund som är Hallchef. – Man kommer hit bara några minuter innan bokad tid och har man till exempel bokat bana två så tänds den vid utsatt tid. Vi vill inte att folk ska ”hänga” i hallen före eller efter. Tobias berättar vidare om vikten av att handsprita och om ständig rengöring av låneracketar. Allt detta naturligtvis för att, så gott det går, sätta stopp för smittspridning av covid-19. För redan från Padelhallens start för en dryg månad sen har coronapandemin dominerat all planering. Ägarna har, av hänsyn, valt att ännu inte gå ut med någon stor marknadsföring, trots att man vet att många har upptäckt och intresserat sig för den nya modesporten padel. – Nej, det blev ju inte en så storartad ceremoni som vi hade planerat för när vi öppnade 11 december, säger Tobias med ett stoiskt leende. Han berättar att många planer har fått läggas på is tills vidare, såsom events och nybörjarkurser. Men trots alla hinder och trots att man bara med stor försiktighet har gått ut med padelhallens existens på sociala medier, så har ändå en försvarlig mängd padelspelare redan hittat hit. Särskilt under mellandagarna. – Under julledigheten har många varit här och kört. Det har varit i stort sett fullbokat i mellandagarna, från sju på morgonen till nio på kvällen, berättar Tobias. Populariteten tror Tobias beror på att padel är en enkel sport att börja med. – Alla kan spela och få till ett spel, även om man inte sysslat med andra racketsporter tidigare. Racketarna är snällare, bollarna är mjukare än i tennis och man får använda sig av glasen. Även om man släpper förbi bollen har man en chans när den studsar tillbaka. Det kan bli många långa och roliga bollar att spela. Tobias får frågan om det ändå inte är lite deprimerande att starta upp och jobba så här mitt under en pandemi. Tobias svarar med ett nytt leende. Den här gången utan att behöva vara stoisk. – Nej, det är lugnt. Jag får ju vara i padelhallen.
Foto: John Leander

Ny padelhall smyger igång

HEDEMORA Med stor försiktighet har en padelhall startats upp i Hedemora. Men trots minimal marknadsföring, för att ta hänsyn till smittorisken, har redan många redan hittat till hallen.

De tre padelbanorna finns i en av byggnaderna vid Hedemora Industrial Park, nära järnvägsstationen. Skyltningen är för närvarande ytterst diskret och ytterdörren låst. För att kunna komma in behöver man ha bokat i förväg och fått en kod.
För det är viktigt att det inte samlas för många här på samma gång, berättar Tobias Fagerlund som är Hallchef.
– Man kommer hit bara några minuter innan bokad tid och har man till exempel bokat bana två så tänds den vid utsatt tid. Vi vill inte att folk ska ”hänga” i hallen före eller efter.

Tobias berättar vidare om vikten av att handsprita och om ständig rengöring av låneracketar. Allt detta naturligtvis för att, så gott det går, sätta stopp för smittspridning av covid-19.
För redan från Padelhallens start för en dryg månad sen har coronapandemin dominerat all planering. Ägarna har, av hänsyn, valt att ännu inte gå ut med någon stor marknadsföring, trots att man vet att många har upptäckt och intresserat sig för den nya modesporten padel.
– Nej, det blev ju inte en så storartad ceremoni som vi hade planerat för när vi öppnade 11 december, säger Tobias med ett stoiskt leende.
Han berättar att många planer har fått läggas på is tills vidare, såsom events och nybörjarkurser.

Men trots alla hinder och trots att man bara med stor försiktighet har gått ut med padelhallens existens på sociala medier, så har ändå en försvarlig mängd padelspelare redan hittat hit. Särskilt under mellandagarna.
– Under julledigheten har många varit här och kört. Det har varit i stort sett fullbokat i mellandagarna, från sju på morgonen till nio på kvällen, berättar Tobias.

Populariteten tror Tobias beror på att padel är en enkel sport att börja med.
– Alla kan spela och få till ett spel, även om man inte sysslat med andra racketsporter tidigare. Racketarna är snällare, bollarna är mjukare än i tennis och man får använda sig av glasen. Även om man släpper förbi bollen har man en chans när den studsar tillbaka. Det kan bli många långa och roliga bollar att spela.

Tobias får frågan om det ändå inte är lite deprimerande att starta upp och jobba så här mitt under en pandemi. Tobias svarar med ett nytt leende. Den här gången utan att behöva vara stoisk.
– Nej, det är lugnt. Jag får ju vara i padelhallen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS