ANNONS

Bertil Wennberg, ordförande för Hyresgästföreningen i Hedemora kommun, och Charlotte Fagerberg, tjänsteman på Hyresgästföreningen – bland annat i Hedemora kommun, visade upp den blivande kvarterslokalen.
Foto: Pär Sönnert

Ny kvarterslokal är på väg att öppnas vid Sveaparken: “Det blir en mötesplats”

HEDEMORA Hyresgästföreningen och Hedemorabostäder ska öppna en kvarterslokal i kvarteret Hjorten, intill Sveaparken i centrala Hedemora. “Detta blir en mötesplats för de som bor i området”, säger Bertil Wennberg, ordförande för Hyresgästföreningen i Hedemora.

Lokalen i fråga är en källarlokal i korsningen Sturegatan-Stationsgatan där Röda Korset tidigare hade en tillfällig lokal under några månader. Nu har lokalen rustats och ska omvandlas till kvarterslokal.
– Det innebär att de som bor i kvarteret Hjorten kan komma hit och umgås. Det går att fika, spela spel, läsa böcker eller bara umgås, berättar Bertil Wennberg.

I början av oktober var det öppet hus i lokalerna, med fika och tipspromenad.
– Det blev succé! Det kom väldigt mycket folk som hade frågor om lokalen. De tyckte att det var bra att det finns lokaler som denna. Några av dem var här en stund och gick sedan hem och kom tillbaka igen, berättar Bertil Wennberg.

Öppet hus hölls på Hyresgästens dag, den 4 oktober.
– Men den dagen har helt kommit i skymundan av Kanelbullens dag som är samma datum, säger Bertil Wennberg.

Med på öppet hus var även Charlotte Fagerberg, som jobbar på Hyresgästföreningen i bland annat Hedemora.
– Jag har jobbat på Hyresgästföreningen i flera år men är ny är i Hedemora. Jag jobbar även mot Avesta och Ludvika, förklarar hon.

Det som återstår nu är att hitta en kontaktperson för kvarterslokalen.
– Det är det enda som krävs för att vi ska kunna öppna lokalen. Det finns flera sådana här kvarterslokaler runt om i Hedemora kommun, men alla kanske inte vet om att det finns lokaler som denna i området man bor i. När den här kvarterslokalen har öppnat så hoppas vi att folk ska hitta hit och nyttja lokalen, säger Bertil Wennberg.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 45, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS