Ny hemsida ska lyfta näringslivet

Avesta kommun och Tillväxt Avesta lanserar nu en fristående webbsida som ska lyfta Avestas näringsliv.
Foto: Rebecca Linder
AVESTA. Avesta kommun och Tillväxt Avestas nya, fristående webbsida "Bara i Avesta", vill lyfta Avestas näringsliv genom att presentera företag och företagare.

Syftet är att visa på den bredd som näringslivet har i kommunen. På den nya hemsidan hoppas kommunen också kunna presentera nyheter om exempelvis etableringar.

– Vi vill fortsatt vara en attraktiv kommun med driv och framtidstro i både tätort och landsbygd. Vårt spår och vår linje är att fortsätta med Avesta 2020-andan. Det gör vi bland annat med vår nya webbsida. Lyckas vi med det så kommer vi inte att behöva lägga ned fungerande verksamheter på grund av för litet underlag, utan kan i stället fortsätta satsa och utveckla vår kommun, säger kommunalrådet Lars Isacsson (S) i ett pressmeddelande.

På sidan kommer Avestas företagare få chans att berätta om sig själva, sina drömmar och sina företag. Men även uppdaterade näringslivsnyheter ska också rymmas på den nya webbsidan.
– Det här är ett arbete för att öka attraktiviteten för Avesta, där näringslivet har en oerhört viktig roll. Både det befintliga näringslivet men också det som kommer, som Biltema och kanske Google. Det kompletterar Avestas näringsliv, säger kommundirektör Anders Friberg.

Han hoppas att berättelserna och beskrivningarna om Avestas företag ska skapa nyfikenhet, och på sikt nya etableringar och bostäder i Avesta.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Geografiska läget, livsmiljön och tillgången till kompetens. Det är några av fördelarna med Avesta som lyfts fram i den företagsenkät som kommunen gjort.
AVESTA. Stadsfest och körfest är något av det som planeras när Avesta fyller 100 år som stad. Kommunen bjuder även in föreningar och andra att komma med idéer som ska förgylla jubileet.
AVESTA z Avesta kommun har medvind nu. Kommunalrådet Lars Isacssons (S) presenterade positiva siffror i samband med året företagsfrukosten. Bland annat ett plus på 20 miljoner kronor.