ANNONS

Sofie Jutner och hennes kollegor på Hedemora Näringsliv planerar för en ny företagarvecka.
Foto: John Leander

Ny företagarvecka med tema hållbarhet

HEDEMORA I maj prövar Hedemora Näringsliv ett nytt koncept. En företagarvecka med varierade programinslag. Under premiäråret är temat hållbart företagande.

17-21 maj ska den nya företagarveckan hållas. Programmet är inte helt klart än, men arbetet pågår för fullt berättar Sofie Jutner, tillförordnad vd på Hedemora Näringsliv. Under första dagen, som är en måndag, är vikt för ett välkomstevent med diskussionspanel. Veckan planeras främst ur ett digitalt perspektiv under rådande coronaomständigheter, men man hoppas på att också kunna ha fysiska inslag.

Men varför ska man ha en särskild företagsvecka i Hedemora?
– Vi ser det som inspiration och en möjlighet att nätverka med andra inom näringslivet. Genom att samla ett flertal aktiviteter under en och samma vecka gör att vi kan rama in det och marknadsföra det som en helhet, säger Sofie Jutner.

Varför blir det premiär just i år?
– Vi ville prova ett nytt koncept helt enkelt. Vi har också sett fördelarna med att förmedla information via digitala föredrag och träffar. Det är fler som har möjlighet att delta och man behöver inte lämna sin arbetsplats för att ta del av informationen.

Vad händer för spännande under veckan då?
– Det kommer erbjudas ett varierat program med intressanta föredrag och träffar. Bland annat erbjuds ett föredrag av Günther Mårder som är vd för Företagarna.

Varför har ni valt temat hållbart företagande?
– Både förväntningar och regleringar kring hållbart företagande ökar. Många kunder men även blivande anställda väljer de företag som har en tydlig målsättning inom hållbarhet. Alla behöver ta ansvar för kommande generationers möjligheter men att arbeta med hållbarhetsfrågor innebär inte bara att främja för detta utan även öka sina konkurrensfördelar och skapa mer affärer.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS