ANNONS

“Tanken är att man kan söka för det behov man har, som julklappar eller mat, och så försöker vi möta det med det vi har och får in. Det kan handla om presentkort, kläder, saker eller kanske en matkasse”, säger Maribel Schöld.
Foto: Pär Sönnert

Ny förening vill hjälpa behövande barnfamiljer

AVESTA Maribel Schöld och Anna Pettersson i Avesta vill hjälpa behövande barnfamiljer. Därför har de startat föreningen “Hjälp nära dig – Avesta”, som kan hjälpa till ekonomiskt.

I flera år har Maribel Schöld samlat in pengar till behövande, lagom till jul. Pengarna har gått till julklappar till barn i familjer som inte har det så gott ställt.
– Men jag har drömt om att kunna göra mer än att dela ut julklappar och ville starta en förening som man kan bygga vidare på. Jag kände att det var dags för det i år och frågade min kompis Anna Pettersson om hon ville vara med och hon nappade, berättar Maribel Schöld.

De båda har barn och har märkt att det finns föräldrar som inte har möjlighet att skicka med barnen frukt till skolan, eller matsäck på skolutflykterna.
– Vi vill försöka hjälpa till så mycket vi kan. Vi har börjat skriva lite om föreningen på Facebook och har fått ett jättebra gensvar. Det är redan folk som vill hjälpa till genom att skänka kläder, saker och pengar. Tanken är att man kan söka för det behov man har, som julklappar eller mat, och så försöker vi möta det med det vi har och får in. Det kan handla om presentkort, kläder, saker eller kanske en matkasse, säger Maribel Schöld.

Föreningen har även varit i kontakt med socialförvaltningen, som de väntar på svar från.
– Vi hoppas att socialförvaltningen kan tipsa behövande familjer om att de kan söka hjälp från oss. Men det är viktigt att dessa familjer inte känner sig utpekade. Det är ett stort steg att höra av sig till oss och erkänna att man behöver ekonomisk hjälp. Det är något privat. Och de som kontaktar oss kan lita på att deras uppgifter inte kommer att föras vidare, betonar Maribel Schöld.

Inledningsvis sker marknadsföringen via Facebook, där föreningen heter “Hjälp nära dig – Avesta”.
– Det är lite kortare och som betyder att vi alla kan hjälpa till i vår närhet men även att hjälpen finns nära. Just nu kan vi kontaktas via Facebook och vi ska knyta en mejladress till föreningen framöver, säger Maribel Schöld.

Förhoppningen är att föreningen ska kunna växa och hjälpa många i Avesta kommun.
– Vi skulle bland annat vilja kunna erbjuda frukost på skolloven, eller bjuda på aktiviteter av olika slag. Men det krävs att vi får till samarbeten med företag, så vi hoppas att flera företag och sponsorer vill haka på detta.
Gensvaret har hittills varit väldigt positivt.
– Det är lätt att tycka saker, det är en annan sak att göra något konkret. Och visst är det inte bara barnfamiljer som har det svårt i Avesta kommun, men det är dem vi börjar att rikta oss mot, säger Maribel Schöld.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS