ANNONS

Lillan Andersson Källström flyttar sin verksamhet Hårlogi City från ena sidan av Åsgatan till den andra och till nyrenoverade lokaler: Lollo Andersson som driver J-O Byggnadsvård har sett till att samordna bygget av lokalerna.
Foto: Mikael Eriksson

Ny epok på andra sidan gatan för Lillan

HEDEMORA. Lillan Andersson Källström plockar med sig sax, hårfön och andra frisörverktyg och tar de få stegen tvärs över Åsgatan och flyttar in sin verksamhet i nyrenoverade lokaler.

Efter 37 år som frisör är det dags för något nytt.
– Det är riktigt jäkla häftigt, säger Lillan Andersson Källström och skrattar.
Julen 2017/2018 började de första tankarna gro på en flytt av Hårlogi City.
– Vi var då klara med internetbokningssystem och hemsida och vi kände att det var dags att gå vidare, säger Lillan.
Jakten på en passande lokal inleddes och i september var den delen avklarad. Lokalen visade sig finns på andra sidan Åsgatan. Dock var den en del saker som måste kollas upp innan beslut kunde tas att flytta in i Allards gamla lokaler.

När bygglov med mera var klart så var det bara att köra igång med att förvandla den före detta blomsterlokalen till en modern hårsalong. Och nu är man alltså i mål med det.
– Det har tagit 1,5 år från ord till handling, konstaterar Lollo Andersson som driver J-O Byggnadsvård som varit samordnare för bygget.
All el och vvs har de fått sanera, hela lokalen har byggts och fräschats upp. Lollo säger att de använt sig av lokala hantverkare och han passar på att slå ett slag för den kompetens som finns i Hedemora.
– Vi har fått dubbelt så stora lokaler, säger Lillan.

Därmed finns det utrymme för fler platser, det blir tre schamponeringsplatser mot tidigare två, och sju platser för klippning mot tidigare fem.
Förutom Lillan så kommer två gesäller, en blivande gesäll och en elev att vara verksamma i lokalerna.
Under sina 37 år som frisör har Lillan drivit eget i 27. De 10 första åren var hon först lärling och senare anställd på Hårstället. Det som driver henne är att se kunderna gå ut med ett leende på läpparna efter att ha fått håret fixat.
– Man måste hålla i gång och träna, det är viktigt med mat och sömn, säger hon om förklaringen att hon klarat alla dessa året utan att ha drabbats av någon yrkesskada.

Hon är även mån miljön och försöker i största möjliga utsträckning använda sig av miljövänliga medel exempelvis så har vaxat papper fått ersätta folie vid färgning av hår.
I och med flytten säger Lillan att en epok nu gått i graven och att det som nu kommer blir Nya Hårlogi City.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 18 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS