ANNONS

När Jörgen Borg nu öppnar gym igen är det med starkt stöd från sönerna Lucas, 19 år, och Robin, 22 år, som inte var med när bilden togs.
Foto: Karin Diffner

Ny chans för gym i Nyhammar

NYHAMMAR z Förra gången mäktade Jörgen Borg inte med både gym och heltidsjobb på kommunen, men eftersom efterfrågan är stor och han får nya medarbetare ger han idén en till chans. – Det är roligt att driva gym på en liten ort. Alla är så fantastiskt positiva och sköter sig exemplariskt, säger han.

2013 startade Jörgen Borg tillsammans med Nyhammars IF ett gym i Abackshyttan, men efter fem år lades det ner.
– Det tog för mycket tid när man jobbade heltid också, säger han.
Men sedan dess har Nyhammarsborna ständigt frågat om Jörgen inte skulle öppna igen. Och nu – när pandemirestriktionerna lättat igen – har han öppnat gymmet Två.Noll i samma källarlokal som tidigare. Fast nu med nya medarbetare.
– Mina grabbar Lucas och Robin är med och driver det nu. Det underlättar för mig att inte behöva jobba jämt och är bra för dem att lära sig ta ansvar, säger Jörgen.
Och efterfrågan fanns inte bara i teorin. Bara två veckor efter öppnandet har gymmet drygt 40 medlemmar.
– Det gick mycket fortare än vi hade räknat med, säger Lucas.
– Många som inte har ork och tid att åka in till Ludvika. Dessutom känner alla varandra och det blir en fin gemenskap, fortsätter Jörgen.
Tillsammans med sönerna håller han nu på att fixa det sista av inredningen i de hundra kvadratmeter stora lokalerna.
– Det går redan ihop, men vi får ingen lön utan vi återinvesterar i verksamheten. Till våren ska vi utöka med en ny lokal i andra änden av källaren, säger Jörgen.

Jörgen Borgs och Malin Halvars samarbete hoppas de ska ge Nyhammarsborna vad de behöver för att ta hand om sin hälsa. Lucas Borg kommer också att bidra medan Elsa Halvars får vänta några år innan hon ens får träna själv på gymmet.

En annan anledning till att han nu tror att gymmet ska fungera både för honom själv och för medlemmarna är samarbetet med Malin Halvars som driver friskvårdsföretaget MHelhetsHälsa på deltid.
– Hon är mycket omtyckt här i byn och har bra verksamhet och kontakter, säger Jörgen.
I sitt företag har Malin bland annat ägnat sig åt massage och lett gruppträning både för barn och vuxna i sådant som gymnastik, yoga och chi ball.
– Det här passar mig bra för nu kan jag också får ägna mig åt individuell coaching när det gäller enskilda eller mindre grupper, säger Malin.
– Jag tror att vi kommer att få ett väldigt bra helhetsperspektiv när det gäller friskvård, fortsätter Jörgen som hoppas att Lucas på sikt också kan utbilda sig till personlig tränare.
Hur många medlemmar kan ni ta emot?
– Runt 60 är nog inga problem och när vi utökat lokalerna kan vi ta emot ännu fler. Och blir det krockar eller en ny pandemivåg så får vi införa något slags bokningssystem.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS