ANNONS

Fastigheten som nu Stefan Sundh förvärvat.
Foto: Rebecca Linder

Ny ägare räddar kvar butiken

AVESTA. Det är nu klart att Stefan Sundh, via sitt bolag Sundh fastigheter, har köpt upp Coop-huset. Detta innebär bland annat att Coop blir kvar i huset i minst sju år framöver.

– Coop kommer under 2019 att dra ner ytan på butiken enligt deras önskemål, berättar Stefan Sundh.
Det var i samband med kommunens företagsfrukost i Krylbo församlingsgård som Sundh berättade om nyheten.

Coophuset är på totalt 7370 kvadratmeter, alltså ungefär lika stor som den kommande Biltema-butiken i Åsbo. Under tisdagsmorgonen hade också Coop personalmöte och informerade anställda om nyheten att de blir kvar i lokalen, minst sju år framöver.
– Jag har slutit en överenskommelse med Coop om att de ska få dra ner på butiksytan. Detta enligt deras önskemål, säger Stefan Sundh. Nyheten möttes av spontana applåder vid företagsfrukosten.

Stefan Sundh berättade nyheten om att han förvärvat Coop-fastigheten vid kommunens företagsfrukost.

Köpet blev klart 24 september. Hur mycket Sundh fick betala för huset kommer dock inte att offentliggöras.
– Men det jag kan säga är att jag fick det för en prislapp som gör att det finns utrymme att göra om entréerna både från gågatan och parkeringen, säger Stefan Sundh.

Eftersom Coop kommer att minska sin yta ganska rejält så finns det också plats för ny verksamhet i lokalen och en ny aktör är nu på väg att skriva kontrakt för att flytta in här.
– Det jag kan säga är att det handlar om ett av Sveriges mest kända varumärken som kommer att flytta in. Kontraktet är dock inte påskrivet ännu så jag kommer inte att avslöja namnet. Det jag vet är att detta kommer att förändra handelsmönstret hos Avestaborna, så det är en stor sak, säger Stefan Sundh.

Den övre ytan i fastigheten är på 5 500 kvadratmeter. Coop kommer att ta cirka 2500 kvadrat och den nya aktören 3000 kvadrat.

Han passade även på att berätta lite om sina andra projekt som han har på gång i Avesta. Det gäller bland annat upprustning av hotellet i Avesta galleria som ska få en rejäl ansiktslyftning både invändigt och utvändigt. Utvändigt är det klart med bygglov för en ny entré mot Stadshusparken med skärmtak.
– Starten för detta projekt skulle ha gått nu i början av september men det återstår fortfarande lite dialog med dem som sköter hotellet, säger Stefan Sundh.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 40 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS