ANNONS

Nu våras det för entusiasterna av gamla fordon, detta då det vankas både träffar, rallyn och utställningar.
Foto: Privat

Nu våras det för fordonsentusiaster

HEDEMORA. Veteranrally, utställning och flaggparad. Många arrangemang är det som Hedemora Old Town Cruisers har på gång under den närmaste tiden.

Hedemora Old Town Cruisers (HOTC) har nu en lite mer intensiv period framför sig med fler kommande arrangemang. Först ut är veteranfordonsrallyt Old Run #2 den 11 maj. Det körs i samarbete med Nostalgic Club Säter med start vid deras klubbstuga i Säter och målgång i Sveaparken.
– Det är andra året som vi hjälps åt och samarbetet har fungerat jättebra, säger HOTC ordförande Aina Eriksson.
Slingan som ska avverkas mäter 5,5 mil och är kortare en den som kördes förra året. Under resans gång kommer ekipagens resenärer att få testa sina kunskaper i ett antal tipsfrågor.

Den 30 maj är det dags för den traditionella veteranbilsutställningen i Hedemora Folkets park. Thomas Abrahamsson kommer att än en gång greppa micken och leverera såväl fakta som anekdoter om de olika bilarna.
– EPA- och A-traktorer är också välkomna att ställa ut, säger Aina.
Det kommer även att delas ut priser till olika bilkategorier och där det tyngsta priset är den bil som publiken röstat fram.
Men det blir inte bara bilar och brummande motorer.
– Vi kommer även att ha en modevisning, det är Anna Smås Skye som visar 50- och 60-tals kläder.

På Nationaldagen är det sedan dags för gammelfordonen att bege sig till Hedemora Motorstadion. Där är det samling inför flaggparaden där fordonen ska smyckas med svenska flaggor och sedan köra i kortege genom Hedemora. Efter kortegen är det åter samling på motorstadion där SMK Hedemora kommer att ha lite olika uppvisningar och prova på arrangemang.

I början av maj rullar även veteranfordonsträffarna vid Rembostugan i gång. Varje onsdagskväll, med start 8 maj, är det samling och snack runt entusiastbilar, veteranmopeder och motorcyklar.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 19 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS