ANNONS

Krylbobon Hans Holmlund och Emil Skarås, Västerås, är duon som ska köra Toyota Supra.
Foto: privat

Nu väntar en häftig utmaning för Holmlund

KRYLBO. Toyota Gazoo Racing Sweden! Det är namnet på det nya team som i år mäta sig i racingmästerskapet GT4 Scandinavia. – Det känns extra bra att man som Toyota-handlare få möjlighet att representera det märke jag jobbar med, säger Krylboprofilen Hans Holmlund.

Bakom satsningen står Hans Holmlund och han gör den i samarbete med Toyota Sverige och Brovallen Design. Han ska dela teamets Toyota GR Supra GT4 med 2019 års Europamästare i karting, Emil Skärås.
Teamet blir först med en fabriksbyggd Toyota GR Supra GT4 i Skandinavien. Valet av bilmärke är logiskt då Holmlund driver familjeföretaget Holmlund Bil AB.
– Det känns extra bra att man som Toyota-handlare få möjlighet att representera det märke jag jobbar med. När Toyota GazooRacing, som är Toyotas och Lexus motorsportavdelning, utvecklade GR Supra GT4 såg jag möjligheten att äntligen få tävla i en Toyota. Passande nog fanns det en serie i Sverige med ett bra reglemente och superhäftiga bilar att tävla mot, GT4 Scandinavia, säger Holmlund som har erfarenhet av såväl nationell som internationell GT- och långloppsracing sedan början av 2000-talet.
Som främsta merit har 55-åringen från Krylbo en klasseger (GT4) i mytomspunna 24-timmarsloppet på Nürburgring i Tyskland.
I år kör Holmlund för framgångar i GT4 Scandinavia, ett mästerskap som introducerades i Sverige 2019, och som avgörs tillsammans med SM-serien STCC.
– Målet med satsningen är givetvis att stå på pallen och vara topp tre när serien avslutas i höst.
I GT4-serien, som omfattas av fyra deltävlingar och åtta race, är heaten timslånga och har förarbyte. Holmlund kommer därför att dela bil med unge racingtalangen Emil Skärås.
Säsongen 2019 blev han först Europamästare och sedan trea i inofficiella karting-VM i klassen KZ2. I fjol tävlade han med framgång i Porsche Carrera Cup Italia.
– Jag känner Hasse sedan tidigare och när han hörde av sig och frågade om jag ville vara en del i den här satsningen tvekade jag inte. Att köra för Toyota kan kanske öppna nya dörrar för mig i min karriär. Dessutom finns det mycket som lockar med GT4 Scandinavia. Bland annat gillar jag upplägget med två förare, säger 22-åringen från Västerås-
Holmlunds nystartade team gör en storskalig satsning på GT4 Scandinavia där motståndet blir tufft med konkurrenter i bilar som bland annat McLaren, Mercedes, Audi, Porsche, BMW och Maserati.
– Vi ser naturligtvis otroligt positivt på att det kommer in ytterligare ett bilmärke i mästerskapet. Dessutom är det kul att Holmlund är med i svensk motorsport igen och att Skärås väljer vårt mästerskap för sin racingsatsning 2021, säger Robert Björkman, promotor för GT4 Scandinavia.
Skandinaviens första Toyota GR Supra GT4 kommer att drivas av Avestabaserade Brovallen Design, ett välkänt och framgångsrikt team med mer än 20 års erfarenhet av svensk elitracing.

NICLAS BERGVALL

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS