ANNONS

Efter sju månader stänger Ingela Vestbro blomsterbutiken i Grangärde och tänker sälja fastigheten. “Det finns potential i huset för många olika typer av verksamheter”, säger hon.
Foto: Karin Diffner

Nu stänger hon blomsterbutiken

GRANGÄRDE. Efter sju månader slår blomsterbutiken i Grangärde igen. – Vi ville avsluta själva innan vi skulle gå i konkurs, säger Ingela Vestbro.

När Ingela Vestbro öppnade BlomsterBygget i slutet av april i år var det en dröm som gick i uppfyllelse. Hon och maken köpte då fastigheten där Grangärde trädgård låg tidigare och Ingela sadlade om till blomsterhandlare efter 25 år i skolans värld.
Nu, nästan sju månader efteråt, är Ingela ändå glad att hon vågade följa sin dröm.
– Det är klart att det är tråkigt att stänga, men man kan inte veta hur det går innan har provat, säger hon.
Grangärdeborna har uppskattat att få ha en blomsterbutik på orten. En hel del kunder har varit köptrogna, men de har varit för få för att Ingela skulle kunnat ta ut en lön.
– Jag hade behövt mer flöde för att få det att gå ihop.
Förra lördagen var sista dagen som butiken höll öppet med utförsäljning av de blommor och inredningsprylar som fanns kvar. Nu har också huset lagts ut till försäljning.
– Vi har renoverat lägenheten på ovanvåning, bytt stammar, renoverat ytskikten och lagt in nya golv, så huset har absolut potential.
– Frågan är vad bygden behöver för verksamhet här? fortsätter hon.
Vad ska du göra nu?
– Jag ska gå tillbaka till skolan så småningom. Men jag behåller företaget vilande ifall jag vill göra något mer av det i framtiden, säger Ingela Vestbro.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS