Nu ska det bli ordning på parkeringen

Lokalpolisområdeschef Mattias Skarp och kommunalrådet Lars Isacsson tar i hand på det nya medborgarlöftet.
Foto: Avesta kommun
Ett löfte mellan polisen och kommunen har tecknats om ordningsstörningar och trafikbrott vid parkeringarna som tillhör Dalahästens handelsområde.

– Vi hoppas att det här medborgarlöftet ger en lugnare tillvaro för de boende i området, säger Lars Isacsson (S) kommunstyrelsens ordförande.
Löftet gäller ordningsstörningar och trafikbrott vid parkeringarna som tillhör Dalahästens handelsområde.
– Det är viktigt att kunna agera utifrån aktuella problembilder, det är därför vi ska teckna medborgarlöften, säger Mattias Skarp, lokalpolisområdeschef Falun.
Avesta kommun lovar att ta till åtgärder på den kommunägda marken i området för att förhindra brotten.
– Åtgärder kan vara att se till att det via kommunens cykelbanor inte går att köra bil in på området, säger Isacsson.
De lovar också att ta kontakt med de motorintresserade ungdomarna.
– Vi gärna ser att det bildas en förening som kommunen kan samverka med. Det vi gör nu är att om ungdomarna vill, hjälper dem med föreningsutbildning med mera, säger Isacsson.
Polisen lovar att rikta sin planlagda verksamhet mot området för att kunna lagföra de som begår ordningsstörningar och trafikbrott. Medborgarlöftet gäller fram till 14 januari 2018 och ska därefter utvärderas.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Nu går Gamla Byn AB ut med information till byggföretag om deras nya projekt: att bygga cirka 70 nya lägenheter på den gamla badhustomten. Såväl trygghetsboenden som hyresrätter.
AVESTA. Nu är arbetet igång på allvar med det som ska bli ett nytt kombinerat äldreboende och förskola. Bygget ska vara klart om ett och ett halvt år ungefär, till årsskiftet 2019/2020.
BRUNNBÄCK. V-Dala miljö- och byggförvaltning har tagit fram ett program för Tjärnsjön där syftet är att utreda nya områden för bostadsbebyggelse.