ANNONS

I Alsbäck planeras för byggnationer av 22 bostadsrätter och ett 30-tal hyresrätter där tidigare Alsbäcksskola låg. Från vänster Maria Mårds, Therese Nylund, Jan Bohman, Marie Andersson och Pernilla Bergkvist.
Foto: Veronica Rigtorp

Nu planeras det för bostäder i Alsbäck

BORLÄNGE. I området där Alsbäcks skola stod planerar Tunabyggen och Fiskarhedenvillan att bygga nya bostäder.

Med utsikt över gröna ängar och närhet till Dalälven ska nya moderna bostäder byggas i ett utförande som smälter in i landskapet. Gemensamma trivsamma innergårdar, grönytor, lekplats med mera ska ge utrymme för samvaro och gemensamma aktiviteter.
Först ut är Fiskarhedenvillan som står i startgroparna för att dra igång ett byggprojekt som ska resultera i 22 bostadsrätter i radhusformat. Sju huskroppar ska rama in två innergårdar. Husen ska få klassisk faluröd träpanel för att smälta in fint i landskapet samtidigt som moderna inslag av träskjutportar och generösa fönsterpartier ska ge ett avtryck av samtiden, beskriver Fiskarhedenvillan sina byggplaner.
– För oss är det här ett väldigt spännande projekt, då det är den första bostadsrättsföreningen vi bygger. Extra roligt är att det sker på hemmaplan och i samarbete med Tunabyggen. Det är fint att det blir bostadsrätter och hyresrätter i samma område och jag tänker att den gemensamma ytan vi satsar lite extra på kommer att vara till stor glädje för alla i kvarteret, säger Marie Andersson, CEO, FHV Mark AB (ett dotterbolag till Fiskarhedevillan).

Här planeras byggnationer av 22 bostadsrätter och ett 30-tal hyresrätter. Från vänster Jan Bohman, Marie Andersson, Therese Nylund, Maria Mårds och Pernilla Bergkvist.

Fiskarhedenvillan står i startgroparna för sitt säljevent som går av stapeln redan den 24 november.
De räknar med att minsta antalet insålda bostäder ligger på 60-70 procent innan de drar igång byggnationerna.
De ser ett bra tryck på styckehus, vilket dessa radhus blir ett kompliment till.
Några exakta siffror finns inte, men cirka pris ligger kring 2,4-2,5 miljoner kronor.
Vad hyrorna på Tunabyggens hyresrätter kommer att bli är ännu inte klart.
– Detaljplanen har precis vunnit laga kraft, berättar Maria Mårds, bygg- och projektchef på Tunabyggen.
Tunabyggens byggplaner ligger lite längre fram i tiden och består preliminärt av ett 30-tal hyresrätter i trähus som ska byggas runt gårdstun och, även de knyta an till byggnadstraditionen i omgivningen.
– I en attraktiv del av Borlänge kommer vi nu gemensamt att kunna erbjuda nya trevliga moderna bostäder för gammal och ung, barnfamiljer, ungdomar och pensionärer. Kombinationen bostadsrätt och hyresrätt öppnar upp möjligheter både för den som vill äga och hyra sin bostad och som vill bo i lantlig miljö men ändå relativt nära Borlänge centrum, säger Jan Bohman, styrelseordförande i Tunabyggen.

Översikt över Fiskarhedenvillans planerade bostadsrättsradhus i Alsbäck. Skiss Fiskarhedenvillan
Vy från uteplats som Fiskarhedenvillans planerade bostadsrättsradhus i Alsbäck. Skiss: Fiskarhedenvillan
Vy över innergård hos Fiskarhedenvillans planerade bostadsrättsradhus i Alsbäck. Skiss: Fiskarhedenvillan

De 30-talet hyresrätter ska också ersätta ett gammalt bestånd, berättar Bohman.
– Alsbäck erbjuder närhet, inte bara till Borlänge centrum, som bara är sex kilometer bort, utan även till populära utflyktsmål och rekreationsområden som Torsång, Dalälven med sitt båtliv, Dalsjö golfbana och vacker natur. Det här är ett fint område med klassiska Dalagårdar och villor som vi nu kompletterar med fler bostäder i olika boendeformer, säger Pernilla Bergkvist, marknadschef Tunabyggen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS