ANNONS

På torsdag öppnar Hööks hästsport i Åsbo handelsområde.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Nu öppnar Hööks hästsportbutik i Avesta

Åsbo handelsområde växer i Avesta. Förra året öppnade Jula och Dollarstore och på torsdag öppnar Hööks hästsport i samma område.

– Vi öppnar i samma fastighet som Jula och Dollarstore och med egen entré. Det blir en del specialerbjudanden och vi ser till att ha så coronasäkert som möjligt, säger vd Joachim Höök.

Det var Joachim Hööks farfar, Oscar Waern, som grundade företaget som ett litet sadelmakeri i Eksjö 1931. I är det därmed 90 år sedan allt började.
Genom åren har företaget utvecklats och 1976 tog Oscars son Bengt Höök över sadelmakeriet som så småningom blev Hööks Hästsport AB. För två år sedan köptes familjeföretaget upp av Jula-koncernen men det är Höök som driver det vidare.
– Vi bedriver vår verksamhet själv men har samarbeten med Jula. Vi är ett av Skandinaviens största företag när det gäller hästsportutrustning, säger Joachim Höök och fortsätter:
– Vi har 57 butiker med allt för ryttare, häst och hund i Sverige, Norge, Danmark och Finland plus e-handel.

Hur stor är butiken i Avesta?
– Lokalen är på cirka 450 kvadratmeter, och vi kommer att ha fyra anställda i butiken som öppnar på torsdag 25 mars, säger Joachim Höök.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS