ANNONS

Nu kan 65-69-åringar vaccinera sig.
Foto: Veronica Rigtorp

Nu kan de som är 65-69 år boka vaccintid

DALARNA. Personer mellan 65 och 69 år kan nu själv boka tid för vaccination mot covid-19 genom att logga in på e-tjänsterna på 1177.se. Den som inte kan boka via e-tjänsterna får hjälp att boka av telefonsupporten.

I Dalarna har nu över en femtedel av befolkningen fått sin första vaccindos.
– De kommande veckorna ska vi parallell-vaccinera de olika åldersgrupperna. Allt vaccin ska ut, säger Olof Ehrs, vaccinationssamordnare.
Fredagen den 9 april öppnade tidbokningen på webbplatsen 1177.se för personer födda år 1952 till 1956. Väntetid i telefonsupporten förekommer då det är många som vill boka in sig samtidigt.

Vaccineringen är gratis. Samtliga godkända vacciner mot covid-19 ger bra skydd mot allvarlig sjukdom redan efter en dos, men för tre av de nu fyra godkända vaccinerna behövs en andra dos.
– Vi ser nu att få personer smittas av covid-19 efter att de fått sin andra vaccindos. Det tyder på att vaccinerna som används mot covid-19 i Sverige fungerar bra, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare.
Alla mellan 65-69 år som är folkbokförda i Dalarna kommer också få ett kort hem i brevlådan med information om att det nu går att boka tid för vaccination mot covid-19. Detta för att säkerställa att alla i gruppen nås av informationen.

Sedan tidigare kan gruppen 70-74 år boka in sig genom att logga in på e-tjänsterna på 1777.se. 75-79-åringarna som ska kallas personligen men som ännu inte fått sin kallelse kan nu också boka sin tid via telefonsupporten.
Region Dalarna informerar också om att: tider som bokas av personer som inte tillhör de prioriterade grupperna kommer att avbokas.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS