Nu har Tunabyggens fastigheter ny ägare

Allfarvägen 69 är en av fastigheterna som Tunabyggen har sålt till Stålbo Borlänge AB. Totalt 503 lägenheter berörs.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE. Det är nu klart att AB Stora Tunabyggen säljer fastigheter på Bullermyren och Tjärna Ängar till Stålbo Borlänge AB.

Försäljningen av fastigheterna Allfarvägen 69-77, Betesgatan 12-14 och Plogstigen 2-24. Berörs totalt 503 lägenheter på och övertagandet sker 3 september i år.

– Vår yttersta ambition har varit att hitta en ägare som tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten, för kontakterna med hyresgästerna och för Borlänges fortsatta utveckling. Vår bedömning är att köparen är en seriös aktör, säger Kenneth Persson, ordförande i AB Stora Tunabyggen.

Den nye ägaren Stålbo Borlänge AB äger sedan tidigare, genom sitt moderbolag Fastighetsmästaren AB, bostäder i Borlänge och på fler orter i Dalarna.

Läs mer i Annonsbladet (Borlänge) vecka 33 2018.

 

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. I höst kommer högskolestyrelsen att ta ställning var Campus Borlänge ska byggas, i befintliga lokaler eller flyttas till Liljanhuset i centrala Borlänge.
BORLÄNGE/FALUN. I samband med akademisk högtid, som anordnas vartannat år, kommer Högskolan Dalarna 15 mars att högtidligt utdela hedersbetydelser.
BORLÄNGE. En bil - två misstänkt drogpåverkade förare. Det blev det dystra resultatet av två poliskontroller under natten mot onsdag.