ANNONS

Projektet Trygga Krylbo har börjat ge resultat konstaterar Lars Isaksson, kommunalråd (S)
Foto: Bo Joffer

Nu har det vänt för Krylbo

AVESTA z Projektet Trygga Krylbo som initierats av polisen, där är Avesta Kommun och Krylbohus AB är med som medspelare börjar ge resultat bedömer kommunalrådet Lars Isaksson (S).

Varför har just Krylbo haft en så taskig utveckling?
– Det har pågått i många år, säkert 50 år, och kulminerade med bråk och otrygghet som fick alla under 2018 att inte att något måste göras.
– Krylbo växte upp kring järnvägen. På storhetstiden hade SJ 1000 anställda i Krylbo, och kring järnvägen byggdes hotell och restauranger. Posten var stora och där fick jag mitt första jobb.
– Nedgången började på 60-70-talen, vi rev hus innan vi sålde till danskarna som visade sig vara oseriösa. Husen förföll och storstäderna använde dem som en social dumpningsplats där erbjudanden om billigt boende flyttade hit. deras problem, Trångboddhet, nyanlända var andra problem. Men allt detta skedde inte över en natt, säger Isaksson
Nu har Krylbo fått en seriös fastighetsägare bedömer Isaksson:
– Det syns när man åker igenom Krylbo på att fasader börjar rustas.
Internt i kommunen utreder man just nu att flytta kommunal verksamheter från Avesta till Krylbo:
– Vi tittar på miljö– och byggförvaltningen. Den förvaltningen skulle kunna vara lämplig speciellt med tanke på att många som jobbar där pendlar in till Avesta med tåget.
Andra saker som sker i Krylbo är rust för 60 miljoner i Åvestadalsskolan, kommunala bostadsbolaget Gamla byn har byggt 40 nya lägenheter, det har tillkommit fältassistenter, fritidsgård och tekniska kontoret ser över belysning, lekparker, parker och gator.
– Vi rustar också äldreboenden och Krylbo IF får konstgräs. För att sammanfatta, vi investerar mest i Krylbodelen av kommunen, nu gäller det att fullfölja det vi påbörjat tillsammans, säger Lars Isaksson som bedömer att i det stora hela gör Avestapolitiken gemensam sak om Krylbo även om det ibland skiljer lite i detaljerna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS