ANNONS

“Jag hoppas att massor av barn vill vara med, det kommer att bli jättekul”, säger programledare Astrid Reyier.
Foto: Henrik Hansson

Nu får de yngsta vara med på fotomaraton

BORLÄNGE. Det är på tiden att det händer något kul. Det tycker Föreningen Borlänge Bildfestival och som nu ska arrangera ett Fotomaraton för barn mellan fem och tolv år.

Den 16 maj går Borlänges första ”Fotomaraton JR”, ett fotoevenemang för barn av stapeln. Det är Föreningen Borlänge Bildfestival som står som arrangör.
– Vi har arrangerat tre Fotomaraton för vuxna de senaste åren, varav de senaste två var semidigitala evenemang, säger Henrik Hansson från föreningen.
Han fortsätter:
– När vi genomförde Fotomaraton Vinter i februari i år, så kände vi att vi gärna skulle vilja göra något liknande evenemang även för barn.

Sagt och gjort, evenemanget planerades och den 16 maj så kommer det att genomföras.
– Vi vill egentligen helst samla alla barn, säger Lena Lagestam som är ordförande i föreningen.
– Men med rådande pandemi så använder vi samma upplägg som vi gjort när vi arrangerat Fotomaraton för vuxna. Arrangören kommer att streama en sändning och kommunicera med deltagarna via sms.
– Var och en deltar där man befinner sig. Vi kommer att skicka ut totalt fyra teman under fyra timmar till deltagarna.
Programledare för streamingen är som vanligt Henrik och Lena själva, men den här gången har de också med sig en ung programledare.

Elvaåriga Astrid Reyier kommer att vara den som har huvudrollen i programmet den här gången.
– Det känns jättekul och spännande, säger Astrid som gärna själv hade deltagit i Fotomaraton om hon inte skulle stå framför kameran.
Det är ingen tävling berättar hon, utan det blir en kul dag med spännande teman som ska bli till fina bilder. Hon tycker det känns så kul att få vara med och göra något roligt för barnen.
De små och stora fotograferna deltar i Fotomaraton JR i lag om en vuxen och ett barn. Det är barnet som ska ta bilderna, antingen med telefon eller kamera.
– Det kostar ingenting att delta och om något barn inte har tillgång till vare sig kamera eller telefon så har vi ett antal engångskameror att dela ut tack vare ett samarbete med Polyfoto. Vi vill ju att så många barn som möjligt ska få chansen att vara med, berättar Henrik Hansson.
– Vid evenemangets slut så skickar alla team in sina bilder till oss och sedan kommer vi att skapa en digital utställning av alla bilderna, säger Lena Lagestam.
– Jag hoppas att massor av barn vill vara med, det kommer att bli jättekul, avslutar programledare Astrid Reyier.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS