ANNONS

Fritidschefen Anna-Lena Pligg (i grå tröja) och badmästarna Linn Wallin och Mats Johansson ser fram emot att börja på nytt med simundervisning i Metropoolen.
Foto: John Leander

Nu får barnen gå på simskola igen

AVESTA Efter en lång nedstängningsperiod på grund av coronapandemin så öppnar Metropoolen upp igen för simundervisning för barn. Dock med stränga anpassningsregler.

Efter att simhallen i Avesta totalstängdes i november har det byggts upp ett uppdämt behov av simundervisning. På senare tid har de barn som inte blev klara med sin simskola då fått fullfölja den.

Men den 30 mars startar äntligen en ny omgång med nya grupper. Och det märks att många har väntat berättar Avesta kommuns fritidschef Anna-Lena Pligg.
– Många vill vara med. När vi öppnade upp för telefonanmälan blev grupperna fulla efter bara några timmar. Vi får se om vi kan utöka med någon grupp. Det beror på hur det ser ut med pandemin.

Och givetvis är det pandemin som ligger bakom att platserna till simundervisningen är begränsade och grupperna extra små. Sex personer i varje grupp gäller, vilket har fastställts av ett alldeles särskilt praktiskt skäl.
– Vi har sex omklädningsrum och alla ska ha tillgång till ett enskilt omklädningsrum. När de kommer blir de tilldelade ett omklädningsrum som vi har gett ett namn till, så att de kommer ihåg var de ska gå in nästa gång de kommer. Inga föräldrar får följa med in, förklarar Anna-Lena Pligg.

De barn som får delta ska vara födda 2013-2015. På frågan hur det blir med de barn som inte får plats svarar Anna-Lena Pligg utan omsvep.
– Tyvärr får många vänta och kanske blir det så att en del inte får möjlighet att gå på kommunal simskola. Annars brukar vi ha en sommarsimskola också. Vi får hoppas att vi får erbjuda fler barn undervisning då. Men det är ett enormt tryck. Nu har vi de här grupperna i åtta veckor och sen är vi ju redan inne i sommaren.

Anna-Lena Pligg lägger till att hon och simundervisningspersonalen förstås gärna hade sett att det var annorlunda.
– Vi saknar ju allt lek och stoj i våra bassänger. Ingen vill väl hellre än vi öppna upp med fler platser. Men det här är vad vi kan göra i dagsläget.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS