ANNONS

Så här kan de kommande infartsskyltarna komma att se ut och som ska symbolisera den industri som finns i bygden och materialet ska kopplas till den malm som bryts i gruvan i Garpenberg. Det gröna är kopparplåt som ärgats, det röda är corten plåt som blivit rostigt och det från kommer att vara zinkplåt. OBS: Bilden är ett montage.
Foto: Mikael Eriksson / Hedemora kommun / Skyltstället

Nu byts Hedemoras infartsskyltar ut

HEDEMORA. Nu byts Hedemoras infartsskyltar ut. De gamla fotografierna ska ersättas med den siluett som finns i Hedemoras grafiska profil. Och siluetten kommer att bestå av tre plåtar.

Resande som kommit till Hedemora söder eller norrifrån på riksväg 70 har mötts av infartsskyltar med fotografier. Et problem som varit är att de drabbats av klotter. Men nu ska det bli slut med det. De gamla infartsskyltarna ska rivas ned, bara ställningarna blir kvar och kan återanvändas.
– Det blir konstverk som ska upp där i stället, säger Rickard Eriksson vid Skyltstället i Sverige AB som fått uppdraget att ta fram den nya utsmyckningen som ska hälsa välkommen till Hedemora.
Han förklarar att den utsmyckning som nu ska upp ska symbolisera den industri som finns i området och materialvalet har styrts av den malm som bryts i Garpenberg. Där av kommer det att bli tre plåtar av de olika material. Det blir plåtar av zink, koppar och cortenplåt.

Motivet som kommer att visas är den siluettbild som Hedemora kommun idag använder sig av och som ingår i kommunens grafiska profil.
Utsmyckningen är just nu under produktion, bland annat ska plåtarna vattenskäras för att få fram motivet. Rickard Eriksson säger att man även kikar på hur det på bästa och billigast vis går att återanvända de stålstativ som redan finns.

Den skylt som kommer att monteras först är den som finns söder om Hedemora vid Grådöbron. Den räknar Rickard Eriksson att de ska hinna få klar och montera under juni månad. Därefter kommer de att fortsätta med skylten som finns vid motorstadion norr om Hedemora.

Till hösten kommer skyltarna att bli ljussatta med ljus som lyser upp inifrån.
Hedemora kommuns tekniske chef Niklas Arfs säger att dessa båda skyltar ingår i samma projekt som arbete med den digitala skylt som finns på plats vid Moränget och att planera funnit med hela tiden men det är först nu man hunnit med det. Han konstaterar att det kommer att bli ett lyft förbipasserande och där skylten kommer att få ett djup med skuggbildningar.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 25 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS