ANNONS

Andreas Sundin (till höger) fortsätter som lagledare i Avestaklubben, och regerande svenska mästarna, Masarna. Däremot slutar Stefan “Tosse” Bäckström (till vänster).
Foto: Arkivbild

Nu är det klart: Sundin blir kvar som lagledare

AVESTA. Det tog lång tid innan han kunde ge klartecken. Men nu har Andreas Sundin skrivit på för ännu ett år som lagledare för Masarnas speedwaylag. – Det är en speciell säsong som väntar och det är inte så enkelt att få tag i någon ny. Det är en anledning till att jag fortsätter, säger han.

Det är sju månader sedan som Masarna fixade sitt andra SM-guld när de i finalen besegrade Indianerna.
Skrällen var ett faktum från laget som tippades att hamna i botten av landets högsta serie.
För några månader sedan bestämde sig lagledare Stefan Bäckström för att hoppa av som efter många år. Men lagledare Andreas Sundin fortsätter.
Vad fick dig att tacka ja till en fortsättning?
– Jag funderade en del och kom fram till att jag kör på. Delvis på grund av att det blir en speciell säsong även i år. Det är mycket som kan hända och då är det inte så enkelt att få tag i någon ny, säger 28-åringen.
En annan, men ack så viktig, är förstås att gillar rollen hos mästarlaget.

Tillsammans med Bäckström bildade Sundin en stark ledarduo. Ja, vi kan givetvis säga att de två var en bidragande faktor till SM-guldet.
Får du någon vid din sida i år?
– Jag har tjatat på Tosse att han på något sätt ska finnas med som ett stöd. Vi får se hur det blir med det, haha.
Andreas klev in som lagledare för “A-laget” 2014, då tillsammans med Stefan “Tosse” Bäckström. Men redan 2009 kom han till föreningen, då som lagledare för klubbens ungdomar.
– Det är klart att jag skulle vilja ha någon vid min sida att bolla idéer med. Men det är inte så enkelt att få tag i någon. Vem vill att man ringer sena kvällar och diskuterar olika saker. Sedan är är det svårt att få någon att ställa upp och göra det här ideellt, säger Andreas Sundin.

På fredagskvällen meddelade Masarna via sin hemsida att Sebastian Aldén kliver in som lagledare. Han har i många år kört för Masarna.

Seriepremiären är uppskjuten på grund av coronapandemin och tanken är att det hela ska komma i gång i den 1 juni. Då har Masarna hemmamatch mot Smederna.
Tror du serien startar då?
– Ja, det gör jag. Sedan hoppas jag att vi då får ta in 500 åskådare, det är nog ett måste för alla lag i elitserien att det blir så.
Från fjolårets lag har bland andra Nick Pedersen (som klev in till slutspelet), Antonio Lindbäck (slutat), Vadim Tarasenko (Västervik) och Kim Nilsson (Rospiggarna) försvunnit.
– Jag tycker vi har fått ihop ett bra lag även om vi tappat en del förare. Jag var med i Radiosporten förra veckan och fick frågan om vi hade höga förväntningar efter fjolårets guld. Men jag känner att vi inte har någon press på oss alls. Vi slår ur underläge.

Sex av de åtta lagen går till slutspel, men inget lag åker ur.
– Det känns förstås bra att det blir så och målet för oss är att gå till slutspel, sedan kan allt hända, säger Sundin och fortsätter:
– Men givetvis är vi med för att vinna. Det kan dock ta sin tid att sätta det nya laget.
Avestaklubbens trupp ser ut så här: Martin Smolinski, Piotr Pawlicki, Philip Hellström Bängs, Przemyslaw Pawlicki, Dimitri Bergé, Marcin Nowak, Patrick Hansen, Francis Gusts, David Bellego, Emil Millberg, Alexander Liljekvist och Aleks Lundqvist.

Fakta
Masarna är regerande svenska mästare efter fjolårets finalseger mot Indianerna. Det var klubbens andra guld – det första togs 2000.
Seriepremiär är det den 1 juni, då ska Masarna hemma mot Smederna.
En vecka senare väntar Dackarna på bortaplan och den 15 juni är det ny bortamatch, då mot Västervik.
Övriga lag lag i elitserien är Smederna, Indianerna, Lejonen, Piraterna och Rospiggarna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS