ANNONS

Dalarnas nöjdaste kunder handlar i Norra Backa, enligt Evimetrix undersökning av Svenskarnas favoritcentrum 2021.
Foto: Veronica Rigtorp

Norra Backa har Dalarnas nöjdaste shoppingkunder

BORLÄNGE. Dalarnas nöjdaste kunder handlar i Norra Backa, det framkommer i Evimetrix undersökning Svenskarnas favoritcentrum 2021. Totalt ingår drygt 300 köpcentrum, gallerior och handelsplatser spridda över hela landet. Nästan 7 000 konsumenter har delat ut ungefär 32 000 omdömen.

Allmänheten har utsett Norra Backa till bästa centrum i länet, följt av Kupolen – Borlänge och Handelsplats Dalahästen.
Nöjdaste kunder i Sverige har Charlottenbergs Shoppingcenter, i Värmland, följt av Kungsmässan Köpcentrum, utanför Göteborg och Gekås i Ullared.
– All framgångsrik handel börjar med att attrahera konsumenterna och de centrum som lyckas med det får nöjdast kunder, säger Alf Brydolf-Berg, VD för Evimetrix som genomfört undersökningen.
– Genom att analysera vad det är som skapar kundnöjdhet och sedan arbeta hårt med att bli bra på de delarna av shoppingupplevelsen, kan alla centrum stärka sin position och därmed sin framgång, fortsätter han.
Utbudet av affärer är det allra viktigaste för att shoppingkunden ska känna sig nöjd med sitt besök. Centrumet/handelsplatsen ska ha ett bra och varierat utbud så att alla kundkategorier får sina behov fyllda. Dalarnas bästa utbud har Norra Backa, enligt pressmeddelandet från undersökningsföretaget Metrix.
Nästan lika viktigt som utbudet av affärer är att konsumenten trivs i anläggningens lokaler. Det handlar om utformning, ljussättning, färger, möblemang och liknande som bidrar till att centrumet upplevs som trivsamt. I Dalarna har Falan Galleria de trivsammaste lokalerna.
Sanningens ögonblick, eller kundbemötandet är också en viktig aspekt för att tillfredsställa konsumenternas shoppingupplevelse. Landets centrumanläggningar får ganska bra betyg för sitt bemötande, men för ett flertal centrum är betygen tyvärr rätt svaga. Bäst i länet på bemötande är Hjultorget.
Årets kanske viktigaste fråga är hur bra centrumanläggningarna och handelsplatserna hanterat covid-19-problematiken. Hanteringen påverkar inte kundnöjdheten, men under rådande omständigheter redovisar Evimetrix det centrum i länet som hanterat frågan bäst och det är Hjultorget.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS