ANNONS

Norbergs BTK, från vänster Per-Yngve Jansson, lagledare, Ronny Berg, lagledare, Elias Lrubai, Tom Maynard Dezsö Berecki, Markus Lindh, Elia Schmid och Johan Barius.
Foto: Terno Lindström

Norbergs BTK har debuterat i superettan

NORBERG Sista helgen i september spelade Norbergs Bordtennisklubb sina första matcher i superettan någonsin hemma i Fridahallen. Lördagens match slutade oavgjort medan klubben vann sin första match i serien på söndagen. Efter en bortamatch är det åter dags för hemmamatch i november.

– Nästa match blir 16-17 oktober mot Söderhamn och Ängby på bortaplan och sedan är det åter dags för hemmamatcher den 20-21 november mot Vetlanda och Lyckeby i Fridahallen, säger Pär-Yngve Jansson, klubbens lagledare.

På lördagen, den 25 september, mötte man Eskilstuna BTK och spelade oavgjort 5-5 och fick med sig en poäng.
– Elia Schmid och Johan Barius vann bägge sina singel matcher och vann även dubbelmatchen ihop och spelade en fantastisk och underhållande pingis, säger Per-Yngve Jansson och fortsätter:
– Tyvärr så kammade Tom Maynard och Dezso Berecki noll, men de spelade en mycket bra bordtennis men mötte två mycket bra spelare som för dagen drog det längre strået.
På söndagen mötte man Västers BTK från Motala och vann med 6-4 och har därmed vunnit sin första superettanmatch.
– Återigen spelade Elia Schmid och Johan Barius näst intill felfritt och vann samtliga sina singel- och dubbelmatcher.
Per-Yngve Jansson säger vidare att Tom Maynard och Dezso Berecki inte vann någon singelmatch men vann den sista och helt avgörande dubbelmatchen i femte och avgörande set.
– Det gjorde de efter ett fantastiskt bra spel som fastställe slutresultatet 6-4.
– Sammantaget får vi vara mer än nöjda och spelarna presterade ett mycket stabilt spel mot två mycket bra lag. Det var Tom Maynards första matcher i superettan och han var nog lite övertänd inför uppgiften. För Berecki var det nog lite spänt med första matcherna i sin nya förening, men de kommer att spela upp sig.
Nu hälsar Per-Yngve Jansson och Norbergs Bordtennisklubb välkomna till Fridahallen i november då de hoppas kunna ta viktiga poäng.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS