ANNONS

Conny Kempe är huvudtränare för Norbergs AIF som ska spela i division 5.
Foto: Niclas Bergvall

Norbergs AIF är tillbaka i femman efter tio år

Tillbaka i division 5 efter tio säsonger i division 6. Då vill Norbergs AIF:s tränare att klubben ska etablera sig i femman. – Men jag kör med en klyscha, en match i taget, säger Conny Kempe

Att kalla Norbergs AIF för en klassiskt klubb är att ta i lite grann.
Men klubben, som bildades 1913, har trots allt spelat sex säsonger i gamla division 3 (senast 1976) och har dessutom gjort 38 säsonger i Västmanlandsfyran (senast 2007).
Kanske är det något på igen, i fjol lämnade nämligen klubben division 6 efter tio säsonger på den nivån.
Nu väntar spel i division 5 igen.
– När jag kom till klubben för fyra år sedan var målet att ta steget upp, men det tog kanske lite längre tid än väntat, säger Conny Kempe.

När säsongen 2019 summerades visade det sig att den tredjeplats Norberg knep räckte för att ta steget upp i division 5.
– Vi lyckades bra i fjol även om vi föll i höstpremiären i derbyt mot Virsbo. Men sedan radade vi upp tio raka segrar.
Det betyder att de åter ska spela i femman för första gången sedan 2009 då klubben hette Norbergs BK.
Norbergs AIF har klubben åter hetat sedan 2014.
– Det har brustit en del i ungdomsverksamheten de senaste åren och det finns inte så många lag i dag. Äldsta pojklaget under A-laget är 12-13-åringar, berättar Conny Kempe.

Men nu är det uppåt i klubben och Conny ser fram emot seriespelet. Stämningen är också på topp denna regniga torsdag när Annonsbladet är på besök på Malmhedens IP.
Numera med konstgräs som underlag.
– Vi har en bra blandning i laget och äldst är Ove Lövdahl som är 41. Han kanske inte är en startspelare, men han har rutin och ger trygghet i laget. Vi har många spelare runt 21-22 år och sedan ett gäng som är 16-17.

Precis som alla andra lag drabbades Norberg av corona och fick anpassa sig efter pandemin.
– Jag tycker det var lite segt strax innan semestern. Då föll vi ihop lite och det var färre på träningarna. Men det är inte så lätt att hålla ihop det när vi startade den 14 januari och vi spelade inte så många matcher.

Seriepremiär är det söndagen den 9 augusti mot Skultuna IS på bortaplan och premiär hemma på Malmheden är det fyra dagar senare mot Surahammar FK.
– Jag har inte så bra koll på lagen i serien, men Bosniska blir nog bra. Detsamma gäller Skultuna IS som fått flera bra spelare, säger Kempe.

Norbergs målsättning?
– Först och främst att klara kontraktet. Men jag använder klyschan en match i taget och det är laget före jaget som gäller. Jag är inte intresserad av individualister som inte vill göra jobbet, säger Conny med bestämdhet.
– När jag gör något är det alltid 100 procent och då kräver jag även mycket av spelarna.
Truppen är på 23 spelare och tanken är att laget ska spela 4-2-3-1.
– Det innebär två “sittande” mittfältare som samlar ihop det hela. Anledningen är att vi i år kommer att möta vassare motstånd.

59-årige Conny Kempe har en bakgrund i Krylbo IF, där han bland annat spelade division 3-fotboll.
– Sedan har jag tränat sonens pojklag i Norberg i några år, Norbergs damer, Västanfors damer och varit materialare i Fagersta Södra, berättar han.
Till Norbergs AIF:s herrlag kom han för fyra år sedan och sedan i fjol är han ensam ansvarig tränare för laget. Till sin hjälp har han Lasse Sabel och Johannes Brusell.

Till sist. Senaste säsongen i femman var 2009, men då gick det inte så bra – inte en seger och endast fem oavgjorda på 22 matcher.
Senast Norbergs AIF vann en match i femman var den 5 oktober 2008 , då besegrades Irsta IF med 2-1 på bortaplan.

Serien innehåller tolv lag
Tolv lag ska spela i division 5 Västmanland: Bosnisk SK, Forsby FF, Hallstahammars SK, IFK Ekberga, IK Oden, Kolsva IF, Norbergs AIF, Skultuna IS, Surahammar FK, Tillberga IK, Valskogs IK och Västerfärnebo AIK.
Det är enkelserie som gäller (elva matcher) och Norberg inleder den 9 augusti borta mot Skultuna IS.
I hemmapremiären fyra dagar senare väntar Surahammar FK.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS