ANNONS

Daniel Magnusson, näringslivs- och besöksnäringschef i Norberg.
Foto: Rebecca Linder

Norberg har tredje bästa tillväxten

NORBERG. Företagen i Norberg har bra tillväxt. Den tredje bästa tillväxten jämfört med övriga kommuner i Västmanlands län.

– Det är jättekul med alla siffror som visar att det går bra för företagen i Norberg, säger Johanna Odö (S), kommunalråd i Norbergs kommun.
Varje år mäter företaget SYNA tillväxten i landets kommuner. SYNA tittar på parametrarna tillväxt i antal anställda, tillväxt i omsättning och tillväxt i vinst. 2018 är Norberg på plats tre i länet. Kungsör tar första platsen och Västerås kommer på plats två.

– Ett starkt och välfungerande näringsliv är viktigt för alla kommuner och bidrar till mycket. Särskilt roligt är det så klart att se tillväxten i anställningar. Norberg behöver fler arbetstillfällen. Jag tycker vi har fantastiska företagare i Norberg och alla som bidragit till tillväxten kan sträcka på sig lite extra, Johanna Odö (S) kommunalråd.
Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Norbergs placering. I Norberg är det 14 företag som har tillväxt i samtliga kriterier.

– Det är ju en dynamisk lista där tillväxten mäts med kommunens tillväxt året innan, så det kan bli toppar och dalar i den här typen av listor. Utmaningen är att ligga i toppen över tid, säger Daniel Magnusson, näringslivs- och besöksnäringschef i Norbergs kommun.
2015 hade företagen i Norberg bäst tillväxt i länet och från kommunens sida satsar man på att fortsatt stötta och stimulera företagen så att de kanske kniper den platsen nästa år igen.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 48 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS