ANNONS

Årets tillväxtkommun i Västmanlands län 2019 är Norberg. Utmärkelsen delas ut varje år av kreditupplysningsföretaget Syna och visas stolt av kommunalrådet Johanna Odö (S).

Norberg är bästa tillväxtkommunen

NORBERG. Årets tillväxtkommun i Västmanlands län 2019 är Norberg. Detta tillkännagavs strax före jul.

– Vilken fin julklapp, säger demokrati- och samhällsutvecklingsutskottets ordförande Elizabeth Pettersson (S) till kommunens hemsida.
Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut utmärkelsen Årets tillväxtkommun i Västmanlands län. För 2019 gick utmärkelsen till Norbergs kommun, före Köpings och Kungsörs kommun. Utmärkelsen Bästa tillväxt vinns av den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.
– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Norberg toppar i Västmanland är extra roligt eftersom det är en liten kommun med ett stort driv och många små företag, som växt fram som en följd av att man satsat på framför allt besöksnäringen, säger Harald Stjerna, partner på Syna, i pressmeddelandet från Syna.
Norberg vann även utmärkelsen 2015 och 2016 och nu var det alltså dags igen, efter tredjeplatsen året före.
– Jätteroligt och vilken fin julklapp! Vi vet att Norbergs företag går bra och den här utmärkelsen är ett fint kvitto på det, säger Elizabeth Pettersson, till Norbergs kommuns hemsida.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v3

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS