ANNONS

Trots deras sämsta sommar någonsin, som entreprenörer för nöjesdelen i Säterdalen, försöker Thomas Jansson att tänka positivt. “Vi får ladda om för nästa sommar i stället”, säger han.
Foto: Pär Sönnert

Nöjesfattig sommar i Säterdalen: “Ovissheten är det värsta”

SÄTER Som så mycket annat fick paret Janssons 15-årsjubileum som entreprenörer av nöjesdelen i Säterdalen ställas in. “Ovissheten är det värsta”, säger Thomas Jansson.

Detta är den 15:e sommaren som Yvonne och Thomas Jansson har drivit nöjesdelen i Säterdalen. Det planerade firandet har dock ställts in, liksom i stort sett alla andra arrangemang som var planerade.

– Arrangemangen har ju gått helt åt skogen i sommar. Det var riktigt, riktigt dåligt i juni. Då undrade man hur sjutton det här skulle gå, säger Thomas Jansson.

Midsommarfirandet i Säterdalen brukar locka ett par tusen besökare.
– I år var det väl knappt 50 personer i hela dalen på midsommarafton. Vi har inte haft några barnteaterföreställningar, inga stora konserter, inga danser… Däremot höll vi en konsert, där det fick komma under 50 gäster, men det kom bara 29 personer, säger Thomas Jansson.

Och det blev inte heller några Tisdagsträffar, som brukar vara väldigt populära arrangemang.
– Tisdagsträffarna saknar jag nog allra mest. Ja, både jag och besökarna. Det har ringt folk varenda dag hela sommaren och frågat om det blir några Tisdagsträffar, säger Thomas Jansson.

Han hoppas att det kan börja vända under hösten och vintern.
– Vi har en del inplanerat, som danser, loppisar och countrykvällar, men vi får se om vi får arrangera dem. Sedan vet man ju inte om publiken törs komma eller om de vill vänta ännu längre. Det är den här ovissheten som är värst av allt, det är jättejobbigt att inte veta hur det ska bli, säger Thomas Jansson.
– Men det absolut viktigaste är ju att folk inte blir smittade och sjuka, tillägger han.

Ett glädjeämne är att besökarna till dalen har ätit lunch och fikat, vilket inbringat lite pengar till Janssons.
– Det blev mycket bättre under juli och början av augusti när turisterna hittade hit. Vi trodde att vi skulle behöva säga upp all personal men vi har i alla fall kunnat ha ett par anställda kvar i sommar. Vi försöker se det positivt, det kanske är besökare som inte varit här förut men som har upptäckt oss i sommar och vill komma tillbaka.

I slutet av augusti stänger de igen verksamheten, efter sin sämsta sommar hittills.
– Vi får ladda om för nästa sommar. Vi får väl fira vårt 15-årsjubileum i efterskott då i stället. Och så mycket sämre än i sommar kan det ju knappast bli, säger Thomas Jansson.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 34, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS