ANNONS

Peniel fick äran att klippa bandet och inviga den nya avdelningen Ugglan på förskolan Noas Ark i Hedemora.. Till vänster: Celina Ingesson, rektor för Noas Ark.
Foto: Privat

Noas Ark öppnade ny avdelning: “Äntligen är vi här”

HEDEMORA Förskolan Noas Ark har utökats med en ny avdelning. “Det blir en renodlad femårsgrupp”, berättar Celina Ingesson, rektor för Noas Ark.

I drygt 15 år har den privata förskolan Noas Ark funnits på Långgatan i centrala Hedemora. Nu har förskolan utökats med en ny avdelning, Ugglan.
– Vi har klippt bandet och invigt Ugglan. Det blir en ren femårsgrupp, med plats för tolv inskrivna barn, berättar Celina Ingesson.

Från starten var Noas Ark ett föräldrakooperativ. 2009 blev verksamheten en förskola och ett par år senare tog Celina Ingesson över verksamheten. Tidigare bestod förskolan av två avdelningar i fastigheten längs med Långgatan. På nedre botten småbarnsavdelningen med plats för 15 barn och en trappa upp syskonavdelningen med 25 platser. Nu har alltså Ugglan tillkommit, med plats för ytterligare 15 barn.

– Ugglan ligger dock i en annan byggnad. Det är ett gammalt förråd som har renoverats och byggts om till ett rum med pentry och stor toalett. Fastighetsägaren har gjort ett stort jobb, det blev jättefint, säger Celina Ingesson.

Planerna på utökningen har funnits länge. Förskolan började skissa på utökningen redan hösten 2018 och pappren lämnades in under våren 2019.
– Då hoppades vi att vi skulle kunna öppna i september 2019, men processen har tagit mycket längre tid än vad jag hade kunnat tänka mig. Sådant här tar tid, med bygglov, planändring och så. Men nu är vi äntligen i mål och vi har behövt anställa ytterligare två personer, säger Celina Ingesson.

Verksamheten är populär.
– Det är många föräldrar som vill sätta sina barn hos oss. Därför känns det jätteroligt att vi kan öppna en helt ny avdelning. Kommunen har haft behov av att hitta flera förskoleplatser och vi vill gärna hjälpa kommunen att lätta på kön. Nu har kommunen kommit i balans med kön till förskolan, men det är ändå lång väntetid att få en plats här på Noas Ark, säger Celina Ingesson.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS